Classix in Art :: Masterclass-uri

Intro

Classix Festival lansează programul Classix in Art 2024 și înscrierile pentru masterclass-uri gratuite destinate tinerilor muzicieni din România și Republica Moldova.

28 de sesiuni pentru 6 specializări diferite vor fi susținute de 8 muzicieni profesioniști din Danemarca, Franța, Polonia, Elveția, Cehia și România care vor facilita perfecționarea elevilor de liceu și studenților de la instituțiile cu profil muzical din România și din Republica Moldova.

Calendarul apelului
Condiții de eligibilitate

Participarea la aceste sesiuni se face gratuit, pe bază de înscriere, în limita locurilor disponibile și în baza evaluării video-urilor anexate, realizată de fiecare profesor titular de masterclass ori de un specialist în domeniu.

Sesiunile se vor desfășura în limba engleză, la Casa Balș (Str. Cuza Vodă nr. 29, Iași) și la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” (Str. Costache Negruzzi 7-9, Iași).

Participanților activi selectați li se va asigura gratuitatea cursului, precum și bilete* la concertele susținute de artiștii titulari ai masterclass-ului în cadrul Classix Festival.(*în limita locurilor disponibile) 

Eventualele costuri asociate transportului, cazării și acomodării survin în responsabilitatea participantului.

Sunt eligibili pentru selecția ca participanți activi elevii din clasele IX-XII și studenții înrolați în învățământul preuniversitar / universitar vocațional de stat / privat din România și din Republica Moldova și absolvenți ai instituțiilor de profil cu finalizarea studiilor nu înainte de anul academic 2021/2022.

În cazul minorilor participanți la masterclass-uri care au domiciliul în afara Iașului, aceștia trebuie sa fie însoțiți de un reprezentant legal sau de un adult. 

Participarea pasivă la masterclass-uri va fi posibilă în regim gratuit pentru public, în limita locurilor disponibile, pentru fiecare sesiune de masterclass.

Programul masterclass-urilor

10:00 – Ulrich Koella (Elveția) – muzică de cameră cu pian / acompaniament pian | 3 Sesiuni

 

10:00  – Trio Bohémo (Cehia) – muzică de cameră (cordari) | 3 Sesiuni

14:00 – Răzvan Popovici (România) – violă | 4 Sesiuni

14:00 – Philipp Jundt (Elveția) – flaut | 4 Sesiuni

10:00Jean-Baptiste Doulcet (Franța) – Pian | 4 Sesiuni

10:00Jan Petryka (Polonia) – Canto | 4 Sesiuni

10:00 – Max Artved (Danemarca) – oboi | 4 Sesiuni

Înscriere masterclass-uri

Participanții activi selectați, în caz de nevoie, își vor gestiona pe cont propriu necesitatea pianistului corepetitor.

Fiecare sesiune individuală cu profesorul coordonator va avea durata de 45 de minute.

Lucrarea înregistrată pentru procesul de selecție poate fi la liberă alegere, dar nu mai veche de 2 ani și nu mai lungă de 10 minute.

Înscrierea la Masterclass-urile Classix in Art 2024 s-a încheiat.

1 Step 1

Mențiuni

1. Persoanele acceptate în cadrul masterclass-urilor își oferă acordul pentru preluarea și utilizarea imaginilor fotografice și a înregistrărilor audio și video din timpul sesiunilor în scopul promovării activităților festivalului.

2. Prin completarea acestui formular îmi exprim acordul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal conform prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679. De asemenea, îmi exprim acordul în sensul primirii de apeluri, mesaje text (SMS/WhatsApp etc.) și e-mailuri legate de evenimentele Classix Festival și alte proiecte culturale desfășurate de organizatori.

3. Persoanele acceptate în cadrul masterclass-urilor înțeleg că responsabilitatea asigurării transportului / cazării și eventualele costuri de acomodare aferente participării la masterclass îi revin în totalitate.
4. Orele de desfășurare a masterclass-urilor pot suferi modificări, iar participanții vor fi anunțați în timp util de potențialele schimbări.


keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder