Armonii Nordice

Tărâmuri ale inspirației

Ziua de 18 februarie a marcat în Iași cea de-a treia zi a festivalului Classix, reunind trei evenimente esențiale pentru consolidarea și dezvoltarea relațiilor bilaterale România – Norvegia din punct de vedere turistic, comercial și cultural. 

Ziua a debutat cu panel-ul de business Classix in Focus: Nordic Tourism la Palatul Roznovanu, la care au participat: Ionuț Eriksen – președintele Camerei de Comerț Norvegiano-Române, Andreea Mitan – director executiv al NOROCC, Eilif Gundersen – Însărcinat cu afaceri a.i. Ambasada Regală a Norvegiei în România, Ana-Maria Bălan – ofițer comercial, cultural și de presă al Amabasadei Regale a Norvegiei în România, Mihai Chirica – primarul orașului Iași, Cristian Turc – CEO VisitRomania.no, Mihai Bulai – Iași.Travel, Sorin Gheorghiu – Camera de Comerț și Industrie Iași, Crina Leon – Prof. Lect. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Andreas Sønning – profesor la Academia Norvegiană de Muzică, Dragoș Andrei Cantea – pianist și directorul artistic al Classix Festival. Discuția a fost moderată de Dan Zaharia, fondator Fab Lab Iași. Au fost prezentate oportunitățile de dezvoltare a turismului norvegian în România, a programelor de finanțare disponibile prin granturile EEA, a posibilităților de colaborare cu Camera de Comerț Norvegiano-Română, lansarea traseului norvegian în tururile organizate prin Iași.Travel, precum și posibilitatea lansării unei curse aeriene Iași – Oslo la Blue Air. 

La orele 14:00 a avut loc la Palatul Culturii, în Sala Voievozilor, o discuție Classix in Focus pe tematica lanțurilor valorice dintre cultură – autorități – afaceri, avându-l ca invitat pe Andreas Sønning, directorul programului cultural Telenor și profesor al Academiei Norvegiene de Muzică. A moderat Ovidiu Mihăiuc. 

Lăsarea serii a adunat iubitorii de muzică clasică la Casa Balș, sala Eduard Caudella, pentru concertul „Armonii Nordice”, interpretat de Cvartetul Soliștilor din Trondheim. Compozițiile din programul concertului au fost: Edvard Grieg – Cvartetul de coarde nr. 2 în fa major, EG 117 (neterminat), Alfred Janson – Cvartetul de coarde și Johan Svendsen – Cvartetul de coarde în la minor, op. 1

Organizatorii Classix Festival, Asociația Industrii Creative și Showberry au lansat invitația ieșenilor de a participa și la următoarele concerte desfășurate în cadrul festivalului, respectiv: Clasic sau Fantastic? Visul American la Două Piane, Concertul Evreiesc, Clasicul Transfigurat

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder