Andrei Irimia

Concert:

Andrei Irimia este un pianist și compozitor independent, cu studii de pian clasic începute în timpul copilăriei, urmate de studiu individual al acordeonului și al clavietei.

În 2012 a conceptualizat și început proiectul “Piano Collage”, un proiect care îmbină dragostea sa pentru muzica de pian cu pasiunea pentru imaginea de film. Rezultatele acestui proiect se construiesc într-o experiență auditivă și vizuală a unei noi lumi imaginate de Andrei.

În perioada 2016-2018, a fost realizatorul emisiunii radio “Ca c’est Classique”, pentru platforma culturală art7.fm, unde a vorbit despre fascinata lume a muzicii clasice, a interpreților, dar și a poveștilor care au dat naștere celor mai populare creații:

“În viziunea mea, melancolia reprezintă un filtru de autocunoaștere, care invită la explorarea interioară, la atenția față de emoții, la o mai mare disponibilitate pentru “răbdarea cu sine”. Iar în termeni muzicali, această “răbdare cu sine” se construiește prin linii melodice simple, minimaliste.”

Idee de la care, în toamna anului 2019, a lansat primul său album solo, “Nuit Minimaliste”, un omagiu adus melancoliei muzicii franceze minimaliste pentru pian.

În anul 2021, Andrei Irimia a lansat piesa “Pasărea fericirii”, un proiect muzical realizat în colaborare cu actorul Marius Manole, care a avut premiera în fața a 1000 de persoane în cadrul galei Gopo, pe scena Teatrului Național București.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder