Bucharest Percussion Ensemble (România)

Concert:

Bucharest Percussion Ensemble este o formație camerală formată din 6 tineri muzicieni care își propun să promoveze instrumentele de percuție și literatura dedicată acestora.

Fondat de Alexandru Stroe, îi include pe Mihai Mînzar, Iulia Bitta și Vlad Polgar, ulterior alăturându-se Alina Trifu și Vlad Macsimov.

Aceștia reprezintă o cotitură de generații de studenți și absolvenți ai Universității Naționale de Muzică din București, actualmente reprezentând ansambluri permanente de prestigiu precum Opera Națională Română București.

Cu o amplă viziune de viitor, membrii urmăresc dezvoltarea proiectului în timp, prin apariții neconvenționale și o promovare inovatoare a repertoriului atât de spectaculos din sfera percuției.

Activitatea ansamblului s-a bazat în principal pe dezvoltarea proiectului Percuția pentru toți, prin care cei 6 muzicieni și-au propus să ducă marea muzică în unitățile de învățământ bucureștene. Au fost realizate 16 concerte în spații diferite, iar ulterior ansamblul a fost invitat în multe alte proiecte educaționale de amploare la nivel național dedicate copiilor, precum Alege Școala pentru Viață.

Ansamblul revine la Iași după un succes răsunător în cadrul Festivalului Muzicii Mecanice din 2022, cu un program la granița dintre ritual și exotic.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder