Cristian Andriș (România / Elvetia)

Concert:

Născut la Timișoara și absolvent al studiilor la instituții precum Escuela Superior de Música Reina Sofía din Madrid, Hochschule für Musik din Freiburg, Conservatorio della Svizzera Italiana din Lugano și Hochschule für Musik und Theater din Hamburg, Cristian Andriș s-a aflat sub tutelajul unor profesori de renume precum Wolfram Christ, Bruno Giuranna, Gérard Caussé. Cursuri de măiestrie absolvite marchează întâlniri cu Tabea Zimmermann, Hatto Beyerle, Hartmut Rohde, Wolfram Christ, Walter Küssner.

În 2019 i se acordă de către Universitatea Națională de Muzică din București titlul de Doctor în Muzică cu cea mai înaltă distincție. În luna iulie 2021 obține Atestatul de abilitare în domeniul studiilor universitare de doctorat – Muzică și postul conferențiar universitar la catedra de violă a Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara, unde a activează începând cu 2014. De asemenea, susține cursuri de măiestrie în țară și în străinătate, iar studenții săi activează în unele din cele mai importante filarmonici din țară, pedagogia reprezentând un aspect important în cariera sa.

Ca solist a concertat alături de Orchestra Națională Radio, „Orquesta Filarmonía” din Madrid, „Hastings Philharmonic Orchestra”, Orchestra Națională de Tineret a României, Orchestra Filarmonicii „Banatul” din Timișoara, Orchestra Filarmonicii „Transilvania” din Cluj-Napoca și Filarmonica de Stat din Sibiu.

Ca muzician de orchestră, este șeful partidei de violă la „Swiss Orchestra”, la „Romanian Chamber Orchestra” și este colaborator permanent al  „Zürich Chamber Orchestra”, ansamblu care îl are ca director artistic pe renumitul violonist Daniel Hope.

Începând cu 2019 este director artistic al „Romanian Chamber Orchestra”, ansamblu care reunește sub bagheta maestrului Cristian Măcelaru unii din cei mai importanți muzicieni români care activează în țară și în străinătate.

Cristian Andriș cântă pe o violă construită de lutierul francez Charles Boullangier în anul 1885 la Londra și cu un arcuș realizat de Stéphane Thomachot la Paris.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder