Daniel Rowland (Anglia / Țările de Jos)

Concert:

Daniel Rowland este un violonist olandez-englez care s-a impus pe scena internațională ca un interpret extrem de versatil, comunicativ, carismatic și aventuros, cu un repertoriu larg de la Biber la Berio și Vivaldi la Ferneyhough. Rowland iubește să promoveze compozitorii contemporani și este un susținător pasionat al concertelor precum cele de Vasks, Lindberg, Glass, Saariaho și Van der Aa.

În ultimele sezoane, Rowland a cântat cu orchestre de la Tromsø, în nordul Norvegiei, până la Cape Town și a lucrat cu dirijori de seamă precum Heinz Holliger, Jaap van Zweden, Francois Xavier Roth, Lawrence Foster, Anthony Hermus, Rossen Milanov și Andrey Boreiko. De asemenea, a cântat cu artiști atât de diverși precum Martha Argerich, Ivry Gitlis, Heinz Holliger, Gilles Apap, Anna Fedorova, Jörg Widmann, Nino Gvetadze, Michael Collins, Nicolas Daniel, Vladimir Mendelssohn, Lars Vogt, Willard White și Elvis Costello.

Pe lângă cariera sa extinsă de violonist, Rowland este și fondatorul Festivalului Internațional Stift din Twente, în estul Olandei și a lucrat 12 ani ca lider al Cvartetului Brodsky. În prezent, Rowland predă la Royal College of Music din Londra. Rowland este, de asemenea, membru fondator al unui cvintet de tango de top cu compozitorul de bandoneon Marcelo Nisinman și parte a parteneriatelor de duo apreciate cu pianista Natacha Kudritskaya și cu violoncelistul Maja Bogdanovic.

Daniel Rowland s-a născut la Londra și a început lecțiile de vioară în Enschede, după ce familia sa s-a mutat în Țările de Jos. Rowland a studiat cu Jan Repko, Davina van Wely, Herman Krebbers, Viktor Liberman și Igor Oistrakh. O etapă importantă în cariera sa a fost întâlnirea cu Ivry Gitlis în 1995, ceea ce a dus la lecții la Paris și mai târziu la colaborări muzicale. Succesele lui Rowland în competiții includ premiul I la concursul Oskar Back din 1995 la Concertgebouw din Amsterdam și Premiul Brahms din Baden-Baden.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder