Dragoș Cantea

Concerte:

Dragoș Andrei Cantea este un produs artistic al școlii ieșene de muzică, având-o ca mentor între anii 1999 – 2017 pe Ioana Stănescu. Acest parteneriat profesional a rezultat în formarea generală a personalității artistice a tânărului pianist de azi.

Dragoș este colaborator al unor filarmonici de top din România, concertând în trecut și alături de orchestre precum Masque Chamber Orchestra la St. James’ Piccadilly din Londra. A colaborat cu dirijori precum Radu Popa, Ovidiu Balan, Ștefan Novak, Fergus MacAlpine, Pawel Kapuła sau Cristian Mandeal.

Este un triplu absolvent al Universității Naționale de Arte „George Enescu” (UNAGE) din Iași, la nivelurile licență, masterat și doctorat, sub tutela Ioanei Stănescu și a maestrului Dan Prelicpean. Este de asemenea alumni solist al Academiei Norvegiene de Muzică din Oslo, la clasele lui Håvard Gimse și Kathryn Stott, absolvind cu proiectul „Naționalismul în muzică – un instrument artistic-diplomatic de înțelegere a valorilor comune”.

Din 2017, devine principalul liant cultural independent între România și Norvegia, fiind responsabil atât de celebrarea a 100 de ani de diplomație între cele două state, cât și de evenimentele dedicate Centenarului României în Scandinavia în 2018. Tot în 2018, preia și conducerea artistică a programului European Creative Futures.

În 2017 fondează DAC Music Performance la Oslo, organizație prin care gestionează programul cultural al unor companii din sectorul privat și de stat norvegian, precum Telenor, Nordea, Eurodent, sau DNB Sparebankstiftelsen. Din 2019 este lector invitat la Universitatea de Științe Aplicate din Vaasa, Finlanda, activând interdisciplinar predând masterclass-uri de pian, muzică de cameră și antreprenoriat creativ. Este de asemenea invitat ca membru în juriul concursului Quatre Music Youth Piano Competition din Singapore în 2021, unde susține și masterclass-uri pentru finaliștii competiției.

Dragoș este de asemenea beneficiar al unor programe de mentorat și burse precum Roche Continents 2018, Act in Art 2019, sau programul Rising Leaders al Ambasadei Statelor Unite în Norvegia.

În prezent, Dragoș desfășoară o bogată activitate artistică la nivel solistic dar și cameral. Simultan, este coordonator în cadrul unor proiecte internaționale sub egida Consiliului Artistic norvegian și director artistic al Classix Festival.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder