Grace Jee Eun Oh (Coreea de Sud)

Concerte:

Născută în Coreea de Sud, Grace Jee Eun Oh și-a dezvoltat parcursul muzical în Regatul Unit, mai întâi ca parte a Școlii Catedralei Wells, apoi a trecut la Academia Regală de Muzică din Londra și mai târziu la Guildhall School of Music & Drama.

Din 2018 locuiește în Scandinavia, după ce și-a șlefuit studiile la prestigioasa Academie Norvegiană de Muzică din Oslo, sub îndrumarea lui Håvard Gimse și a Mariannei Shirinyan.

Grace este beneficiară a burselor de caritate Mary Barnes și Leverhulme Trust din 2015 și a fost invitată să cânte în locații prestigioase precum St. Martin-in-the-Fields, Milton Court și Barbican Center și în festivaluri precum Bloomsbury Festival, Cheltenham Festival, Festivalul de Muzică de Cameră de la Oslo, Classix Festival, ș. a.

Promovându-și rădăcinile, Grace a fost prima pianistă coreeană care a fost invitată să cânte la ceremonie de prezentare a A. S. R. Prințesa Benedikte a Danemarcei.

Grace este implicată și în cercetare artistică, după ce a publicat o lucrare intitulată Borderless Ends of the East and the West. În 2022, a interpretat în prime audiții Sonata pentru vioară și pian a lui Marcus Paus (2021) în Europa alături de violonistul Bjarne Magnus Jensen și a apărut ca solist în Concertul al doilea pentru pian al lui Șostakovici cu Filarmonica George Enescu.

Stagiunea curentă a însemnat și debuturi solo în Canada și SUA, premiere de noi lucrări ale compozitorilor norvegieni și misiuni interdisciplinare în proiecte multiculturale în Europa.

Grace face parte din personalul academic al Școlii Internaționale de Pian din Oslo, iar în prezent este rezidentă la Londra.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder