Martin Romberg (Norvegia)

Concerte:

Martin Romberg s-a născut la Oslo în 1978. Este compozitor absolvent (mag.art) la Universitatea de Muzică din Viena, unde a studiat compoziţia clasică cu Michael Jarrell şi muzica de film cu Klaus Peter Sattler.

De la începutul anilor 2000, Romberg a lucrat la nivel național și internațional ca compozitor, dirijor, editor muzical și scriitor. În prezent, este director muzical și curator al Rosecastle din Capitala Norvegiei.

Muzica sa, care este descrisă ca fiind neoromantică, a fost interpretată de Trio Medieval, Det Norske Jentekor, The Astana Symphony Orchestra, The Bergen Phiharmonic Orchestra, Orchestra National de Montpellier, Shanghai Wanfang Youth Symphony Orchestra, l’Orchestre Régional d’Avignon, Telemark Chamber Orchestra, Nizhni Novgorod Philharmonic, Orchestra National de Lille, „Orchestre Philharmonique de Nice, Orchestra Mariinsky.

În iulie 2015, ampla sa lucrare orchestrală „Homériade” a încheiat cel mai mare festival de artele spectacolului din lume, la Avignon, în Franța.

Muzica lui Romberg a fost lansată pe trei CD-uri, respectiv pe LAWO Classics și KLARTHE Paris. Acestea includ muzică pentru pian solo, înregistrată de pianistul francez Aimo Pagin (2011), muzică pentru cor cântată de Grex Vocalis, Det Norske Jentekor și Kammerkoret NOVA (2015) și oratoriul orchestral Homériade cu Robin Renucci și orchestra Régional d’Avignon (2015).

În 2008 și 2016, Romberg a primit grantul de muncă al statului norvegian pentru compozitori populari. În aprilie 2007 a câștigat concursul de compozitori la De Unges Konsert din Bergen, iar în noiembrie același an, un premiu de la fundația lui Paul Woitschach pentru muzică de divertisment simfonic din Berlin. În 2016, concertul său pentru vioară „Poemata Minora” a fost ales ca lucrarea muzicală a anului de cåtre NOPA.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder