Piotr Sałajczyk (Polonia)

Concert:

Piotr Sałajczyk – pianist, muzician de cameră, profesor. Criticii îl consideră printre cei mai buni interpreți polonezi ai generației sale. Câștigător al unui premiu Fryderyk și al unui premiu Orfeusz pentru „interpretări remarcabile ale muzicii poloneze”.

Anul 2017 a însemnat lansarea albumului său de patru discuri cu integrala creației pentru pian a lui Juliusz Zarębski. Un an mai târziu a decis să înregistreze lucrările complete ale lui Władysław Żeleński pentru pian (inclusiv Concertul pentru pian acompaniat de Orchestra Sinfonia Varșovia).

Persoana și opera lui Karol Szymanowski sunt în centrul atenției sale; a devenit vicepreședinte al Societății Karol Szymanowski din Zakopane în 2018.

Piotr Sałajczyk a fost solist alături de ansambluri precum Filarmonica din Varșovia, Orchestra Simfonică Națională a Radio Poloniei (NOSPR), Sinfonietta Cracovia, în festivaluri din Polonia și din străinătate: Varșovia Autumn, Beijing Modern Music Festival, Musica Polonica Nova, Budapest Spring, Sommets Musicaux de Gstaad, Musique et Neige, și multe altele. Albumele sale lansate de DUX, CD Accord, Haenssler, CPO și Naxos au câștigat premii precum Pizzicato Supersonic sau 5 de Diapason.

Piotr Sałajczyk predă pian la Academia de Muzică Karol Szymanowski din Katowice, pe care a și absolvit-o după ce a studiat pianul cu prof. Józef Stompel. Și-a continuat studiile la Mozarteum din Salzburg cu prof. Pavel Gililov. De asemenea, este pianist al Sommerakademie Salzburg.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder