Radu Rățoi (Moldova)

Concert:

Radu Rățoi s-a născut la 20 septembrie 1998 la Chișinău, Moldova. Este unul dintre cei mai importanți acordeonişti moldoveni, fiind apreciat internațional de criticii muzicali. Este câștigătorul a peste 40 de concursuri naționale și internaționale.

A început studiile muzicale la vârsta de 6 ani, la Școala de Arte Alexei Starcea din Chișinău. După ce a câștigat primul său concurs la doar 9 ani, a fost admis pentru a fi student la Centrul de Excelență în Educație Artistică Ștefan Neaga. Și-a continuat studiile de licență și masterat la Academia Regală Daneză de Muzică, Copenhaga, la clasa renumitului profesor de acordeon Geir Draugsvoll.

În 2018 a fost distins de către Președintele Republicii Moldova: Diploma de Excelență pentru activitatea sa muzicală remarcabilă. Printre numeroasele competiții internaționale pe care le-a câștigat, a fost laureat al: Coupe Mondiale (2018), Concursul de acordeon Klingenthal (2019), Concursul Arrasate (2019) și Concursul internațional de acordeon Moscova (2020).

În 2022 a primit una dintre cele mai importante distincții naționale moldovenești, „Maestru în Arte” de la Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Cariera sa de solist este stelară și a cântat în unele dintre cele mai importante săli de concerte din Europa și Asia: Filarmonica din Berlin, Casa Radio din Copenhaga, Sala de concerte Victoria, Sala Tivoli din Copenhaga, Sala de concerte Aram Khachaturian din Erevan, Sala de concerte din Harbin și multe alții.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder