Ștefan Diaconu (România)

Concert:

Ștefan Diaconu activează atât ca flautist și dirijor, cât și ca gravor muzical, aranjor și profesor. Printre ultimele sale realizări se numără și înregistrarea unui album care conține lucrările complete pentru instrumente de suflat de Dinu Lipatti, alături de V Coloris Wind Quintet, ansamblu cu mari realizări internaționale. Ca gravor muzical a realizat multe proiecte majore, precum prima colecție reeditată a Simfoniilor lui George Enescu în colaborare cu Radio France și prima ediție a integralei pentru instrumente de suflet de Dinu Lipatti.

Ștefan a absolvit un master în studii orchestrale la Academia Regală Daneză de Muzică din Copenhaga și acum urmează un program de solist la Academia Națională de Muzică din Odense, precum și teza de doctorat la Universitatea Națională de Muzică din București. A absolvit două programe de licență la București, studiind flaut și dirijat-orchestră.

A fost distins cu multiple premii la concursuri internaționale de muzică, precum Carl Nielsen International Chamber Music Competition, Eugene Ysaye International Competition, Petrichor International Music Competition, Bucharest Wind Competition.

Ca solist, unul dintre momentele marcante a fost premiera compoziției „Certo, con flauto” pentru flaut, percuție și orchestră dedicată lui de celebrul tânăr compozitor român Sebastian Androne-Nakanishi. Lucrarea a avut premiera cu Orchestra de Tineret Daneză și dirijorul Morten Ryelund la Ateneul Român din București.

În prezent, Ștefan coordonează multiple proiecte culturale care urmăresc să pună în evidență muzica românească: editarea integralei lucrărilor pentru orchestră de George Enescu, organizarea de ateliere speciale de muzică la Universitatea Națională de Muzică din București și organizarea celui mai nou festival de muzică de cameră dedicat instrumentelor de suflat – Once Upon Festival la Copenhaga.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder