Vlad Vizireanu (Statele Unite)

Concert:

Prezență obișnuită în circuitul competițional, Vizireanu a intrat în atenția internațională când a câștigat Premiul II la Concursul Cadaqués 2013 într-un concert televizat la Sala Auditori, Barcelona. Apoi a debutat cu London Symphony Orchestra la Barbican Hall ca finalist în 2016 Donatella Flick Competition.

Debuturile recente includ Orchestra di Milano La Verdi, Orchestra Academiei Orpheus (Oregon Music Festival) și Orchestra Simfonică din Budapesta MÁV. Alte orchestre pe care le-a dirijat includ Tonhalle-Orchester, Lucerne Festival Strings și New World Symphony. De asemenea, a substituit ca dirijor Filarmonica din Los Angeles, San Diego Symphony și altele. Angajamentele recente și viitoare includ ansambluri precum Wiener Kammerorchester, Orchestre National de Lille, Orchestra Națională Radio din România, Filarmonica Moldova Iași, Filarmonica de Stat Sibiu. A fost invitat să dirijeze la Festivalul Gstaad, Festivalul Castleton, Festivalul Enescu.

Principalii săi profesori de dirijat au fost David Effron, Arthur Fagen, Timothy Russell și William Reber. El deține diplome în dirijat de la Universitatea Indiana Jacobs School of Music și de la Universitatea de Stat din Arizona. În plus, a studiat cu David Zinman, Kurt Masur și Bernard Haitink la Festivalurile din Lucerna din 2013 și 2014. Vizireanu a fost unul dintre ultimii studenți ai lui Lorin Maazel,  în fellowship la Festivalul de la Castleton din 2014. Printre ceilalți mentori ai săi s-au numărat Michael Tilson Thomas, Neeme Järvi, Franz Welster-Möst și regretatul James DePriest.

Un adept înflăcărat al muzicii noi, Vizireanu este fondatorul și directorul executiv al Impulse New Music Festival (INMF), care reunește tineri compozitori și instrumentiști pentru a studia și a interpreta noi compoziții. El a comandat recent câteva compoziții noi renumitului compozitor din Los Angeles Michael Glenn Williams, și a dirijat premierele mondiale cu Arizona Pro Arte Ensemble și Filarmonica din Sibiu.

Vizireanu a fost numit recent Dirijor principal invitat al Filarmonicii Ploiești. A fost director muzical al Simfoniei Knox Galesburg din Illinois și al Simfoniei North Shore din New York. De asemenea, a fost director artistic al Enescu & The Americas, o organizație care promovează schimburile culturale între România și Statele Unite prin muzica celui mai mare compozitor al României, George Enescu.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder