Wen-Sinn Yang (Elveția)

Concert:

Entuziasmul pentru noi descoperiri și cercetarea constantă îl poziționează pe Wen-Sinn Yang drept unul dintre cei mai versatili violonceliști ai zilelor noastre.

Pe lângă activitățile sale ca solist de renume internațional, sub dirijori precum Sir Colin Davis, Lorin Maazel, Mariss Jansons, Shiao-Chia Lü și cu orchestre precum Orchestra Simfonică a Radioului Bavarez, Simfonia din Shanghai, NHK Tokyo, Royal Philharmonic Orchestra și Orchestra de Stat din Moscova, Wen-Sinn Yang este, de asemenea, un partener foarte căutat de muzică de cameră.

Repertoriul amplu al lui Wen-Sinn Yang este documentat în peste 30 de discuri. Acestea includ nu numai principalele lucrări pentru violoncel de Boccherini, Haydn, Beethoven, Schubert, Saint-Saens, Lalo, Ceaikovski și Dvořák, dar și compoziții de Henri Vieuxtemps, Frank Martin, Leonid Sabaneev și Sofia Gubaidulina. Yang, în cooperare cu televiziunea bavareză, a înregistrat cele șase suite solo ale lui J.S. Bach în 2005. Acest DVD, lansat de Arthaus, a fost lăudat de critici pentru conștientizarea profundă a interpretării informate istoric realizate pe instrumente moderne.

Yang este profesor de violoncel la Academia de Muzică și Teatru din München din 2004.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder