Andrei Licareț

Concert:

Recunoscut ca un „muzician care se aventurează până în miezul muzicii” (România Literara) și unul a cărui „bogată maturitate artistică și profunzime depășesc simpla abilitate” (L’Unione Sarda), Andrei Licareț este unul dintre cei mai apreciați pianiști ai generației sale, admirat pentru inteligența muzicală și viziunea artistică.

“Sensibilitatea sa rafinată şi căldura sunetului, precum şi virtuozitatea interpretării au fost pe măsura acestei lucrări monumentale, al doilea concert de Rahmaninov” (Lübecker Nachrichten)”.

Născut în București, Andrei Licareț a început studiile de pian cu tatăl său, urmând apoi cursurile Liceului de Muzică George Enescu din București, unde a studiat cu Gabriela Enășescu. De la debutul său, la vârsta de 11 ani, Andrei a susținut concerte în mari orașe din Europa și Statele Unite și a cântat în săli precum Carnegie Hall, Merkin Hall, Salle Flagey, Kings Place, Sala mica a Filarmonicii din Moscova, Centrul Cultural Eynav Tel Aviv și Fundația Juan March Madrid. Invitat de cele mai importante orchestre românești în calitate de solist, precum și de ansambluri din Lübeck, Würzburg, Cagliari, Mexico City etc., Andrei a colaborat cu dirijori renumiți precum Cristian Măcelaru, Cristian Mandeal, Leo Hussain, Justus Franz, Horia Andreescu, Arnold Ostman, Jin Wang, etc. 

La ediția din 2021 a Festivalului George Enescu a cântat sub bagheta maestrului Vladimir Jurowski, interpretând lucrarea Les Noces de Igor Stravinsky.

Muzician versatil, Andrei Licaret este o prezență constantă și în repertoriul cameral, colaborând printre alții cu formații precum Cvartetul Voces, Cvartetul Ad libitum și Cvartetul Arcadia.

A realizat înregistrări pentru Radio și Televiziunea Națională Română și este câștigător al multor premii naționale și internaționale printre care premiul I la concursurile Jeunesses Musicales și Bucharest Yamaha, Premiul Lory Wallfish și premii la Concursul de la Tel-Hai, Israel și la Concursul de concerte de la Shreveport, Louisiana, SUA.

Andrei Licareț a participat la prestigiosul stagiu Steans Institute For Young Musicians Program din cadrul Festivalul de la Ravinia și a primit îndrumări muzicale de la Valentin Gheorghiu, Richard Goode, Andras Schiff, Mitsuko Uchida, Dmitri Bashkirov sau Dominique Merlet.

A studiat cu profesori renumiți precum Viniciu Moroianu, Dana Borșan, Steluța Radu, Șerban Soreanu și Dan Dediu (cu care a studiat compoziția) la Universitatea Națională de Muzică din București, Jacques Rouvier la Conservatorul din Paris și Universität der Kunste Berlin și cu legendarul muzician Leon Fleisher la Conservatorul Peabody din Baltimore.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder