Bandini & Chiacchiaretta Duo

Concert:

Duo-ul Giampaolo Bandini – Cesare Chiacchiaretta, chitară și bandoneon, format în 2002, și-a propus ca obiectiv clar să urmărească muzica argentiniană prin farmecul și magia instrumentelor sale cele mai reprezentative. Duo-ul a devenit imediat un punct important de referință în circuitul concertistic internațional datorită marii lor comunicativități unite cu un carismă extraordinară. Invitați de cele mai importante festivaluri și teatre din lume, au concertat în peste 50 de țări, obținând aprecieri remarcabile atât din partea criticilor, cât și a publicului.

 

Duo-ul a avut privilegiul de a interpreta Concertul Dublu „Hommage a Liegi” de Astor Piazzolla, dirijat de Maestrul Leo Brouwer. Marele compozitor cubanez le-a dedicat și „La Folia a Traves de los siglos” în 2017.

Alți compozitori importanți au scris compoziții originale pentru ei, printre care Daniel Binelli, Fernando Tavolaro, Saverio Rapezzi și Maximo Diego Pujol, care le-a dedicat Concertul Dublu pentru chitară, bandoneon și orchestră „Luminosa Buenos Aires” (2009).

 

Particularitatea lor de a trăi muzica la maximum și fără limite îi conduce să colaboreze cu artiști de seamă precum Fernando Suarez Paz, Avi Avital, Salvatore Accardo, Manuel Barrueco, Pavel Steidl și mulți alții.

Au înregistrat pentru cele mai importante posturi de radio și televiziune din Italia și străinătate.

În 2016, au debutat pentru casa de discuri Decca cu CD-ul Escualo, omagiu adus lui Astor Piazzolla.

Următorul lor album, „Tango, Misterio y Folia”, a fost lansat în 2020.

Ca profesori, sunt solicitați de cele mai renumite Academii și Universități internaționale și țin cursuri la Institutele de Învățământ Superior „Luigi Boccherini” din Lucca și „Umberto Giordano” din Foggia.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder