Chaos String Quartet

Concert:

Fondat în 2019 pe principiile haosului în arte, știință și filozofie, Cvartetul de Coarde Chaos combină o cultură de ansamblu foarte rafinată și o vitalitate aprinsă cu o pasiune pentru explorarea abordărilor experimentale și improvizatorii. Cu afinitatea lor pentru îmbrățișarea imprevizibilității și asumarea riscurilor, membrii ansamblului aduc un dinamism unic și o vibrație în interpretarea lor, prezentând un întreg univers de sunete.

Recent selectat ca Artist Noua Generație BBC Radio 3 pentru perioada 2023-2025, Cvartetul de Coarde Chaos își stabilește rapid un loc pe scena muzicală internațională. Cvartetul a fost premiat la cele mai prestigioase concursuri internaționale, cum ar fi ARD (2022), Bordeaux (2022), Haydn (2023) și Bad Tölz (2023). Succese suplimentare includ câștigarea Premiului al II-lea la Competiția Mondială Bartók din Budapesta în 2021 și Premiul V. E. Rimbotti în Italia.

Cvartetul de Coarde Chaos a fost invitat la festivaluri muzicale precum: Festivalul Schwetzingen SWR, Festivalul de Muzică Schwarzwald, Mozartfest Würzburg, Les Musicales de Normandie, Festivalul Davos, Festivalul Ravenna, Festivalul del Quartetto Firenze, Lockenhaus, Festivalul Gent van Vlaanderen, Festivalul Academiei Budapest și Heidelberger Streichquartettfest, printre altele. În 2023, ansamblul și-a făcut debutul la Musikverein în Viena și la Elbphilharmonie Hamburg.

Sub mentoratul Prof. Johannes Meissl la Viena prin programul ECMAster, cvartetul a completat de asemenea un curs postuniversitar la Scuola di Musica di Fiesole cu Cuarteto Casals. Ansamblul a primit, de asemenea, impulsuri muzicale importante de la artiști precum Eberhard Feltz, Patrick Jüdt, Rainer Schmidt, Hatto Beyerle, András Keller și Oliver Wille.

Grupul a colaborat cu artiști precum Nicolas Baldeyrou, Alexander Ullman, Giampaolo Bandini, Avri Levitan, Hyung-ki Joo și Christoph Zimper. În plus, Cvartetul a avut ocazia de a lucra cu compozitorul Helmut Lachenmann la al doilea său cvartet, „Reigen seliger Geister”.

Cvartetul este membru al Asociației de Muzică de Cameră „Le Dimore del Quartetto” și a fost selectat pentru programul de promovare „New Austrian Sound of Music”.

Bas Jongen cântă la un violoncel realizat de Hendrick Jacobs (Amsterdam, 1696), împrumutat cu generozitate de Fundația Instrumentelor Muzicale Olandeze (NMF).

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder