Cristina Grigoraș

Concert:

Născută în Iași, Cristina Grigoraș a urmat Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iași, la clasa de canto a profesoarei Veronica Ambrozie, și apoi a absolvit Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași – Interpretare Muzicală (licență și master) la clasa de canto a Conf. Univ. Dr. Adriana Severin.

Pe durata studiilor și ulterior, a participat la diverse concursuri de canto, fiind premiată la Concursul Internațional „Vincenzo Bellini” (Italia), Concursul Internațional de Operă „Georges Bizet” (Brașov – cu acest premiu având ocazia să performeze la Opera din Brașov în rolurile Leila din opera „Les pêcheurs de perles” și rolul Frasquita din opera „Carmen” de G. Bizet), Concursul „Mihail Jora” (București), Concursul „Ionel Perlea” (Slobozia), Concursul Național de Lied (Brașov), Concursul Internațional „Sabin V. Drăgoi” (Timișoara), Concursul „Vacanțe Muzicale” (Piatra Neamț), Concursul „Studenții cântă Enescu” (Iași) etc.

Mai târziu, și-a perfecționat arta cântului în Masterclass-uri cu personalități ale operei precum Viorica Cortez, Mariana Nicolesco, Marina Krilovici, Eleonora Enăchescu, Maria Slătinaru-Nistor, Lucia Papa, Marius Vlad Budoiu, Alfio Grasso.

În anul 2012 a devenit solistă a Operei Naționale Române din Iași, fiind angajată a acestei instituții în cor încă din anul 2002.

Atât rolurile de operă, cât și vastul repertoriu cameral și vocal-simfonic prezentat în numeroase recitaluri și concerte în centre majore precum Filarmonica „Moldova” din Iași, Filarmonica „Banatul” din Timișoara, Sala Radio din București, Filarmonica din Botoșani, Biblioteca Centrală Universitară din Iași, Palatul Culturii din Iași etc., au contribuit la dezvoltarea personalității sale artistice.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder