Grace Jee Eun Oh

Concerte:

Născută în Coreea de Sud, Grace Jee Eun Oh și-a dezvoltat parcursul muzical în Regatul Unit, inițial ca parte a Școlii Catedralei Wells (studiind cu Hilary Coates-Elton), apoi trecând la studii de licență la Academia Regală de Muzică din Londra, completându-și Masteratul la Guildhall School of Music & Drama în 2017.

Din 2018, este stabilită în Scandinavia, după ce și-a perfecționat studiile la prestigioasa Academie de Muzică Norvegiană, lucrând cu Håvard Gimse și Marianna Shirinyan. Mai mult, a profitat de oportunitatea de a obține un Master în Teoria Muzicii pentru a-și lărgi orizonturile muzicale în timpul pandemiei.

Grace este beneficiara burselor de caritate ale Mary Barnes și Leverhulme Trust din 2015 și a fost invitată să se prezinte în locații prestigioase precum St. Martin-in-the-Fields din Londra, Milton Court și Barbican Centre și în festivaluri precum Bloomsbury Festival, Cheltenham Festival, Oslo Kammermusikkfestivalen, a.o.

Promovându-și rădăcinile, Grace a fost prima pianistă coreeană invitată să performeze la cea de-a 41-a Ceremonie de Prezentare a Prințesei Benedikte a Danemarcei. Recent, a fost beneficiara granturilor SEE, în cadrul cărora proiectul ei a vizat să evidențieze bijuteriile ascunse ale muzicii norvegiene în Europa de Est. Aceste demersuri artistice s-au încheiat cu statutul de rezidență artistică al Consiliului Artistic al Norvegiei în 2023.

Ca promotoare avidă a compozitorilor în viață, Grace a fost activ implicată în proiectul Total Immersion: Louis Andriessen dezvoltat de Guildhall în 2016, iar prima ei lansare – Vandraren, la Grappa / Simax (2018) a prezentat lucrări ale norvegianului Knut Buen. Cercetarea artistică a lui Grace intitulată „Capetele fără granițe ale Estului și Vestului” a fost publicată în 2022.

Aparițiile sale ca solistă, precum și ca muzician de cameră, s-au răspândit în Marea Britanie, Norvegia, Suedia, Belgia, România, Elveția, Canada, SUA și Coreea de Sud.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder