Ioana Chiriac

Concert:

Pianista Ioana Chiriac, născută în 2001, este în prezent studentă în anul IV la Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași, la clasa de pian a lect.univ.dr. Ioana Stănescu, sub îndrumarea căreia se află încă din 2008, odată cu primele sale lecții.

           Deși începe studiul pianului la vârsta de 7 ani, se remarcă de timpuriu ca o pianistă înzestrată cu o deosebită inteligență muzicală și sensibilitate emoționantă, fiind laureată cu marile trofee sau premii speciale la numeroase concursuri naționale și internaționale, precum: Concursul Les Réncontres Internationales des Jeunes Pianistes (Bruxelles), Concursul Internațional de Pian Simone Delbert Février (Nisa),  Concursului de Pian Frédéric Chopin (Bacău), Concursul Internațional de Pian Carl Czerny, Concursul Miniatura Romantică (Galați), Concursul Millenium Piano, Concursul Ada Ulubeanu, Concursul Pro Piano (București).

         Încă de la 9 ani, Ioana Chiriac se afirmă ca solistă în numeroase recitaluri susținute în țară și străinătate, la Filarmonica de Stat Moldova din Iași, Ateneul Român din București, Filarmonica Mihail Jora din Bacău, Salonul de Muzică din Abano Terme, Catedrala Santa Caterina din Padova, Accademia di Romania din Roma, Conservatorio di Musica Alessandro Scarlatti din Palermo, Centrul Multicultural al Universității Transilvania Brașov, Universitatea Națională de Arte George Enescu, Palatul Culturii din Iași, Muzeul Cantacuzino, Piața Festivalului George Enescu din București, Bârlad, Brașov, Piatra-Neamț, Galați, Onești, Bălți, Orhei, Filarmonica Națională Serghei Lunchevici din Chișinău (Rep. Moldova) sau Ambasada Română din Paris.

           În anul 2014, la vârsta de 12 ani, Ioana Chiriac își face debutul alături de orchestra Filarmonicii de Stat Moldova din Iași, sub bagheta dirijorului Vlad Conta, interpretând Concertul nr. 23 în la major de W. A. Mozart. Concertele viitoare o vor regăsi alături de dirijori de renume precum Christopher Petrie (Anglia), Giuliano Mazzocante (Italia), Liviu Condriuc sau Cristian Sandu, ca solistă a orchestrelor Filarmonicii Mihail Jora din Bacău, Filarmonicii George Enescu din Botoșani sau a Filarmonicii Oltenia din Craiova.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder