Irina Nanushi

Concert:

Irina Nanushi este un nume cunoscut și apreciat de către publicul iubitor de muzică clasică. În concertele pe care le susține, ca și în recitalurile de vioară și în cele camerale, se manifestă ca o personalitate interpretativă distinctă.

Ea demonstrează constant un nivel violonistic superior,o manieră personală de reliefare a caracterului și expresiei,  strălucirii sonore,pasiunii,clarității și echilibrului.Sunt calități pe care Irina Nanushi le manifestă în aparițiile sale scenice,pe podiumul de concert.

Repertoriul ei vast include opere muzicale din principalele perioade stilistice-Baroc, Clasicism, Romantism- ca și din epoca actuală. Sunt de menționat, în special,unele lucrări contemporane, prezentate în prime audiții.

A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București. S-a perfecționat sub îndrumarea profesorului Daniel Podlovski, solistul Filarmonicii de Stat ”Moldova” din Iași, profesorului univ. dr. Petre Lefterescu, solist și specialist în muzica veche.

În anul 2007 și-a obținut titlul de master cu o disertație despre integrala sonatelor pentru pian și vioară ale compozitorului Ludwig van Beethoven, iar în 2013 pe acela de doctor,la aceeași universitate, cu o teză despre particularitățile, tendințele și trăsăturile stilistice în creația pentru vioară a compozitorilor albanezi (după anul 1900).

Între anii 2009-2010 a făcut parte din programul ”Brain Gain” al guvernului albanez și a predat semantica interpretării la Facultatea de Muzică a Universității de Arte din Tirana .A urmat cursuri de măiestrie interpretative cu profesorii Ștefan Ruha,Ștefan Gheorghiu,Florin Croitoru,Klaidi Sahatci.

A colaborat în mod constant cu Institutul Cultural Român participând la numeroase proiecte la Londra,Viena,Bruxelles,Liege,Balcic,Skopje,Bitola,Tirana,Korca.

În prezent violonista Irina Nanushi este coordonatoare și organizatoarea stagiunii muzicale ”Concertele Palatului Suțu”, în parteneriat cu Muzeul Municipiului București.

Este fondatoarea formației de muzică veche ABARIS, concertând lunar alături de membrii formației în stagiunea muzicală mai sus menționată.

Este membru al Cameratei Regale și colaborator al Filarmonicii „George Enescu„ cu participări la numeroase concerte importante în Austria, Germania, Belgia, Elveția, Italia, Marea Britanie,Macedonia de Nord, Albania ș.a.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder