Jean-Baptiste Doulcet

Concert:

Născut în 1992 la Paris, Jean-Baptiste Doulcet este pianist, improvizator și compozitor.

A câștigat în 2019 premiul al 4-lea și premiul publicului în cadrul concursului Long-Thibaud (președinte Martha Argerich) și premiul „Modern Times” la Clara Haskil 2019 (președinte Christian Zacharias).

Este, de asemenea, laureat al premiului al 2-lea la a 8-a Competiție Pianistică Nordică și laureat al fundației Charles Oulmont.

Considerat ca fiind una dintre stelele în ascensiune ale pianului francez, alături de Alexandre Kantorow și Rémi Geniet (Classica Magazine), și-a lansat primul CD (dintr-un concert live) cu lucrări de Beethoven, Schumann și propriile sale improvizații pe teme ale publicului (Les Spiriades, 2017). Al doilea său album (Schumann și Liszt) a fost lansat în 2022 sub egida casei de discuri Mirare.

În ultimii ani l-am putut auzi în Franța (Filharmonia din Paris, Pleyel, Gaveau, Cortot, La Folle Journée, La Roque d’Anthéron, Nohant, Lisztomania…), dar și în Danemarca, Statele Unite, China, Italia, Germania… Recunoscut pentru personalitatea sa muzicală atât ca solist cât și ca partener de muzică de cameră (a cântat alături de Cvartetul de coarde Oistrakh, Augustin Dumay, Marc Coppey, Quatuor Hermès, Quatuor Arod…), dar și pentru concertele sale de improvizație, Jean-Baptiste este un artist complet.

După studiile la Conservatorul din Paris (CNSMdp) cu Claire Désert (pian și muzică de cameră), Thierry Escaich și Jean-François Zygel (improvizație), a colaborat cu mari nume ale pedagogiei pianistice: Julia Mustonen-Dahlkvist care îl urmărește și lucrează cu el de doi ani, Dmitri Bashkirov, Hortense Cartier-Bresson, Epifanio Comis, Alexey Lebedev…

Ca și compozitor, a scris peste douăzeci de lucrări pentru instrumente soliste, muzică de cameră sau ansambluri mai mari. Gewandhaus i-a comandat al doilea cvartet de coarde, premiera având loc în 2018 la Leipzig; Trio-ul său pentru pian a fost interpretat în Petit Palais din Paris, iar artiști precum Raphaël Pidoux din Trio Wanderer sau Cvartetul Mona interpretează lucrările sale.

Trilogia sa de pasiune pentru 12 violoncele – pe poemele lui Goethe – este editată și tipărită la Alfonce Productions.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder