Max Artved

Concert:

Max Artved a studiat la RDAM sub îndrumarea profesorului Jørgen Hammergaard, cu studii ulterioare la Londra sub coordonarea lui Gordon Hunt și la Paris cu Maurice Bourgue. A debutat în concertul solo de la RDAM (Diploma Avansată de Postuniversitar în Muzică) în 1990, primind aclamații critice copleșitoare.

Max este un renumit oboist solist și muzician de cameră. A fost solist de mai multe ori cu, printre altele, DNSO, Filharmonica Copenhaga, Orchestra Simfonică Helsingborg și Orchestra Simfonică Odense, în concerte de oboi de R. Strauss, W.A. Mozart, Jouni Kaipainen, A. Honegger, F. Henriques, V. Holmboe și Bo Holten.

Max a fost membru al Orchestrei Simfonice Helsingborg și al Orchestrei Regale Daneze, iar în 1990 a fost numit prim-oboist principal al DNSO, poziție pe care a deținut-o până în 2010. Împreună cu DNSO, a efectuat turnee în majoritatea lumii și a înregistrat numeroase simfonii cheie de Carl Nielsen, Ludvig v. Beethoven și G. Mahler, printre alții.

Din 2004 până în 2018, Max a fost director artistic al ansamblului Diamond Ensemble – ansamblul propriu al Bibliotecii Regale – care constă în cinci suflători și cinci instrumentiști cu coarde, care dețin în prezent poziții cheie în, printre altele, DNSO, Orchestra Regală Daneză, Filharmonica Copenhaga și Orchestra de Cameră Norvegiană. Un număr mare de soliști internaționali au interpretat cu ansamblul de la înființarea sa, inclusiv soliști de marcă precum Leif Ove Andsnes și Nikolaj Znaider. Ansamblul a colaborat cu artiști danezi de seamă și tineri talente în ultimii ani, realizat în cooperare cu RDAM.

Max a fost, de asemenea, un frecvent muzician de cameră și solist în societățile de muzică de cameră daneze și a fondat Quintetul de Suflători al DNSO.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder