Mircea marian

Concert:

Mircea Marian este licențiat în violoncel și absolvent al cursurilor de master ale Universității Naționale de Muzică din București la clasa prof. univ. dr. Marin Cazacu. Doctor în muzică, acesta ocupă postul de lector universitar în cadrul UNMB la catedra de muzică de cameră și profesor de violoncel la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”. Este de asemenea solist instrumentist al Orchestrei de Cameră Radio și membru al ansamblurilor Duo Serafim, PlaCello, Duo Cello Jaya, Trio Larson, Violoncelissimo și Profil.

Este laureat cu premiul I la concursuri precum Eugen Coca (Chișinău) și Victor Giuleanu, cu premiul II la Drumul spre celebritate, și marele premiu și premiul I la Concursul Mihail Jora.

Pe parcursul dezvoltării sale artistice a studiat și a susținut recitaluri alături de muzicieni de prestigiu precum: Marin Cazacu, Jan-Erik Gustafsson, Alexandra Gutu, Frans Helmerson, Diana Ketler, Aage Kvalbein, Fenyo Laszlo, Olsi Leka, Robin Pharo, Răzvan Popovici, Marcin Sieniawski, Răzvan Suma.

Mircea Marian a sustinut concerte in calitate de solist alaturi de orchestrele: Filarmonica din Gera – Germania, Orchestra Națională Radio – București, Orchestra de Camera Radio – București, Orchestra Română de Tineret, Filarmonica de Stat Arad, Filarmonica Botoșani, Filarmonica de Stat Ion Dumitrescu din Ramnicu Valcea, Orchestra de Camera Focșani, Filarmonica de Stat Muntenia din Targoviste, Orchestra Universitaria a U.N.M.B., Orchestra Universității din Graz-Austria și Filarmonica Oltenia din Craiova.

De asemenea, a realizat înregistrări in cadrul Societății Romane de Radiodifuziune, atat in calitate de solist cat și alături de Duo Cello Jaya.

A participat la master class-uri și festivaluri precum: Festivalul ICon Arts, Festivalul Internațional George Enescu, Festivalul Internațional Sergiu Celibidache, Festivalul SoNoRo, SoNoRo Interferențe, Nocturne Baroce, Festivalul Meridian, Festivalul JS Potsdamer lnnenstadt, Sf MN Festival, Festivalul Enescu și muzica lumii.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder