Nicoleta Maier

Concert:

Originară din Năsăud, Nicoleta Maier este absolventă a studiilor de licență și masterat ale Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, fiind și beneficiara bursei de studii ”Lucia Stănescu”. Ulterior își continuă  perfecționarea în cadrul Conservatorului ”Odeio Athenaeum Maria Callas” din Atena, la clasa legendarei soprane Marina Krilovici. Debutul a fost pe scena operei clujene încă din primul an de masterat în rolul Neddei din opera Pagliacci de R. Leoncavallo, urmate de roluri precum Mimi din La Boheme, Liu din Turandot, Hanna Glawari din Văduva Veselă etc. 

Premiile îmbogățesc repertoriul artistic fiind laureată cu Premiul I la Concursul ”Sabin Drăgoi”; Premiul ”Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor” din România la Festivalul de Lied Românesc; Premiul Melos la Concursul Internațional de Canto” Vox Artis”, Premiul Juriului la Festivalul ”Hariclea Darclee” etc

A colaborat cu instituții de profil din țară și străinătate: Filarmonicile din Sibiu, Cluj, Bacău, Botoșani, Iași, Opera din Nurnberg, Chișinău, Teatrul Goldoni- Livorno, Opera București, Opera Cluj, Opera Maghiară, Teatrul Nae Leonard- Galați, Ateneul Român ș.a.

În prezent este soprană a Operei Naționale Iași, doctorand a Universității  de Arte ”George Enescu”, Iași și asistent universitar al Facultății de Muzică Gh. Dima, filiala Piatra Neamț.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder