Petrea Gîscă

Concert:

Petrea Gîscă este cornist şi profesor. Este absolvent al școlii ieșene de muzică, studiind pe rând cu Prof. Neculai Musteață și Constantin Petrea, absolvind conservatorul ca șef de promoție. 

 

În 1984 a obţinut o bursă de studii în Italia la Lanciano, studiind cu prof. Sigfrido Covizzi. În 1990 a participat la Cursurile de vară de la Bayreuth – Germania. A obţinut titlul de Doctor în muzică în 2009, cu summa cum laude, elaborând şi susţinând public teza cu tema Cornul în creaţia lui Franz Strauss şi Richard Strauss. Contribuţia lor la emanciparea tehnicii şi expresivităţii instrumentului, sub îndrumarea prof. univ. dr. Nicolae Gâscă. Din 2021 este afiliat la Școala Doctorală a UNAGE Iași, domeniul Muzică. 

Din activitatea sa concertistică, amintim pozițiile de prim-cornist și șef de partidă, precum și solist al Filarmonicii „Moldova” din Iași, precum și calitatea de membru permanent al Orchestrei „Europa Symphony” din Viena, sub îndrumarea lui Wolfgang Gross (1995 – 1998). Între anii 2017 – 2022 și-a desfășurat activitatea și ca solo cornist și șef de partidă în orchestra Operei Naționale Române din Iași.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder