Răzvan Popovici

Concert:

S-a născut la Bucureşti într-o familie de muzicieni şi a studiat la Salzburg, Paris şi Freiburg.

A cântat ca solist în sala Filarmonicii din Köln, Festspielhaus Baden-Baden, Ateneul Român din București, Prinzregententheater din München şi Theatre-des-Champs-Elysée din Paris alaturi de Orchestrele de Camera din Köln, Kobe si München, Orchestra Națională Radio și Filarmonica George Enescu din București sau Orchestra Teatrului Comunal din Bologna sub bagheta dirijorilor Roberto Abbado, Christian Badea, Shlomo Mintz sau John Axelrod.

A colaborat cu Juliane Banse, Shlomo Mintz, Konstantin Lifschitz, Natalia Gutman, Nobuko Imai, Elena Bashkirova, Radovan Vlatkovic, Daishin Kashimoto, Olli Mustonen, Gilles Apap, Frans Helmerson, Mihaela Martin, Vladimir Mendelssohn, Louis Lortie, Roland Pöntinen, Patrick Gallois, Enrico Pace, Sergej Nakriakov şi Giovanni Sollima. 

Este invitat regulat la festivaluri din întreaga lume, cum ar fi Lucerne Festival, Wiener Festwochen, Festivalul George Enescu, Intonations Festival Berlin sau festivalurile din Kuhmo, Spoleto, Stavanger, Delft sau Ierusalim.

Printre sălile în care a cântat se numără  Carnegie Hall din New York, Suntory Hall din Tokio, Concertgebow Amsterdam, Konzerthaus şi Musikverein din Viena, South Bank și Wigmore Hall din Londra, YMCA din Ierusalim, Bozar din Bruxelles, sau Philharmonie de Paris.

Răzvan concertează regulat în întreaga lume ca membru al Ansamblului Raro. Ansamblul a lansat până în prezent 9 discuri apreciate în întreaga lume. Ultimul CD, intitulat Impressions d’enfance – Music by George Enescu, a fost lansat in aprilie 2022 la Bruxelles.

O experienţă benefică pentru cariera sa a constituit-o participarea sa ca instrumentist în Orchestra Filarmonicii din Berlin, în perioada 2000-2001.

Răzvan este iniţiatorul şi directorul executiv al Festivalului Chiemgauer Musikfruhling din Traunstein, Germania si al Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo din Bucureşti pe care l-a transformat intr-o platforma culturala europeana de mare succes.

Răzvan ține regulat cursuri de măiestrie în Europa, Japonia și America de Sud dar și în cadrul proiectului educativ SoNoRo Interferențe sau al Fundației „Villa Musica” din Schloss Engers/Mainz.

Din 2023 este profesor de violă la Conservatorul Regal din Antwerpen, Belgia.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder