SABIN PENEA

Concert:

Sabin Penea este unul din cei mai versatili si curioși violoniști ai generației sale, înregistrând integrala creației lui Dimitrie Cantemir alături de Ansamblul de Muzică Veche „Anton Pann”, unde este membru de 8 ani.

Sabin coordonează artistic două festivaluri – JazzUp Sea la Constanta și JazzUp Peak inițiat în 2022 la Brașov. În același timp, este laureat al concursurilor Kreutzer, Northern String Competition, Mimas Island Festival, Marie Cantagrill Competiton și Plovdiv International Chamber Music Competition, fiind invitat ca solist cu ansambluri precum Orchestra de Cameră Radio la București sau Young Famous Orchestra la Cluj.

Este un muzician activ, împărțind scena cu artiști precum Maximilian Hornung, Alexander Sitkovetsky, Diana Ketler, Răzvan Popovici, Mihaela Martin sau Hyung-ki Joo.

Este absolvent al Universității Naționale de Muzică din București la clasa profesorului Gabriel Croitoru, mai apoi fiind îndrumat la Graz de Silvia Marcovici și ulterior la Freiburg de Sebastian Hamann, unde activează și în prezent.

Actualmente, Sabin cântă pe un instrument Nicolo Gagliano din 1760, oferit de către Landessammlung Baden-Württemberg

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder