Ștefan Linu

Concert:

Tabsolventânărul bas Ștefan Linu este născut în orașul Bicaz din județul Neamț și este  al conservatorului din Iași studii de Licența și Master la clasa prof. univ. dr. Cristina Simionescu Fântână. Debutul ca solist vocal l-a avut loc pe scena Ateneului Național din Iași, în rolul Papageno din opera „Die Zauberflöte” de W.A. Mozart, iar începând cu anul 2012, activează în cadrul Operei Naționale din Iași, ca artist liric, făcându-se remarcat în diverse roluri. Ulterior, și-a perfecționat tehnica vocala cu legendara Grace Bumbry, Alfio Grasso și Horiana Brănișteanu și devine angrenat în numeroase demersuri artistice în Budapesta, Rimini, Milano sau Salzburg. 

În stagiunile recente, Ștefan Linu a fost invitat la 4 Arts Festival în Câmpina și a avut apariții în concerte și spectacole în locații precum Teatrul Van Westerhout din Mola di Bari, Casa Memorială Béla Bartók din Budapesta, Neue Akropolis Philosophers Center din 

Salzburg, și pe scene lirice de top ale României, precum Operele Naționale Române din Iași și București. Este colaborator al Filarmonicii din Luxemburg, iar din 2012 activeazăpermanent ca artist liric al Operei Naționale Române din Iași, gestionând în același timp și propriile producții. 

Cel mai recent proiect încheiat se numeste Recital de Muzică Românească realizat în Sala Henri Coandă a Palatul Culturii din Iași în ziua de 24 Ianuarie cu prilejul Unirii 

Principatelor Romane iar în luna Decembrie a anului 2023 a încheiat rezindeța artistică de o luna de zile în Oslo, Regatul Norvegiei cu proiectul Lied performances. In between intmacy and entertainment, proiect finanțat de Ministerul Culturii, prin programul RO-Cultura. Din cadrul rezidenței amintim recitalul susținut cu ocazia Zilei Naționale a României în Norvegia, desfășurat în două părți în ziua de 30 noiembrie – mai întâi la Gamle Raadhus Scene, iar mai apoi la Ambasada României din Oslo și în final a susținut un recital de colinde românești și norvegiene intitulat Norwegian and Romanian Christmas Tunes alături de pianista Grace Jee Eun Oh, în data de 13 decembrie 2023, la Ambasada României din Oslo.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder