TRIO BOhÉMO

Concert:

MATOUŠ PĚRUŠKA, VIOLIN   |     KRISTINA VOCETKOVÁ, CELLO   |    JAN VOJTEK, PIANO

Trio Bohémo, originar din Republica Cehă, a căpătat notorietate într-un ritm alert de la înființarea sa în 2019. Format din violonistul Matouš Pěruška, violoncelista Kristina Vocetková si pianisul Jan Vojtek, trio-ul a debutat pe numeroase scene importante precum Musikverein din Viena, Wigmore Hall din Londra sau Stoller Hall din Manchester, unde și-a consolidat statutul în zona muzicii de cameră. 

Performanțele lor la festivaluri renumite, precum Primăvara din Praga, Cehia, Schwarzwald Musikfestival din Freudenstadt, Germania și Festival van Vlaanderen din Gent, Belgia au fost remarcate la nivel internațional, iar la scurt timp de la înființare, până în 2022, Trio Bohémo a fost membru al Academiei Europene de Muzică de Cameră, studiind sub îndrumarea unor mentori apreciați precum Hatto Beyerle, Johannes Meissl, Patrick Jüdt și Avedis Kouyoumdjian.

Ansamblul a fost premiat la numeroase competiții care le-au consolidat locul între cele mai apreciate ansambluri camerale. Amintim aici participarea la Premiul Gianni Bergamo din Lugano, Elveția, unde li s-a oferit premiul al doilea. În urma acestui succes, trio-ul a fost acceptat în rețeaua Le Dimore del Quartetto, care le-a acordat ulterior premiul pentru Ansamblul anului 2021. În vara aceluiași an, au fost premiați la ISA Festival din Austria, pentru cele mai bune interpretări ale muzicii clasice vieneze și ale unor lucrări de Bohuslav Martinů. Listei bogate de distincții li se adaugă premiul întâi și premiul publicului obținute la International Johannes Brahms Competition din Austria și marele premiu la International Parkhouse Award din Londra.

Începând cu acel an plin de succese, Trio Bohémo a continuat să acumuleze premii și aprecieri. Impactul lor internațional s-a extins și în Australia, unde au obținut premiul al treilea și premiul publicului la Concursul Internațional de Muzică de Cameră de la Melbourne. La Concursul Internațional de Muzică ARD, Trio Bohémo a primit trei premii speciale. Apogeul realizărilor lor a venit odată cu recunoașterea din partea Societății Cehe de Muzică de Cameră.

Grație sprijinului generos al Dr. Jan Telenský, Matouš Pěruška deține o copie impecabilă a viorii Antonio Stradivari Willemotte realizată de Florian Leonhard și o vioară unică de Matteo Goffriller. De asemenea, Kristina Vocetková cântă la un violoncel realizat de Fausto Maria Bertucci.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder