Classix in Focus :: Ars Electronica Animation Festival 2023 On Tour

Seria 𝗖𝗹𝗮𝘀𝘀𝗶𝘅 𝗶𝗻 𝗙𝗼𝗰𝘂𝘀 pune în perspectivă o serie de aspecte strâns legate *sau nu* de muzica clasică în contextul contemporan și în raport cu o suită de paradigme aflate în continuă evoluție.

 

Alături de Forumul Cultural Austriac, v-am pregătit un maraton de animații: o selecție din lucrările premiate în cadrul ediției 2023 a Festivalului de Animație Ars Electronica. 

 

Programul proiecțiilor: 

Electronic Theatre 78’

Austrian Panorama 40’ 

 

După fiecare calup de filme va fi câte o pauză de 15 minute. 

Accesul la proiecții este gratuit, iar rezervările grupurilor mari pot fi făcute la 0748 417 445, după obținerea invitațiilor online.

 

Ars Electronica este o platformă care lucrează la intersecția dintre artă, tehnologie și societate prin organizarea de expoziții, programe educaționale și proiecte de cercetare axate pe viitorul societăţile noastre. Fondat în 1979 la Linz ca festival, de atunci s-a extins pentru a include un laborator, un premiu și un muzeu dedicat studiului și promovării artelor media și culturii digitale.

 

Electronic Theatre este programul anual best-of, o compilație de cinci animații remarcabile alese de juriul Premiului dintre lucrările depuse la categoria „Noua Artă de Animație”. Este o vitrină diversă care implică noi moduri de a gândi despre modul în care experimentăm lumea digitală-virtuală-reală în care trăim. Combinând fantezia, erotica și groaza corporală, IT’S DANGEROUS TO GO ALONE! TAKE THIS urmărește un erou ambiguu care suferă numeroase metamorfoze dincolo de masculinitățile convenționale ale avatarurilor de joc. În Delivery Dancer’s Sphere, un alt erou, o șoferăiță de livrare pe platformă, se grăbește cu viteza luminii printr-un labirint de căi nesfârșite, alunecând într-un timp și spațiu paralel. GLITCHBODIES folosește estetica jocurilor video pentru a ne prezenta un grup fascinant de personaje cu corpuri și minți diverse. Lebensraum abordează problemele contemporane precum suprapopularea, distrugerea spațiului nostru de locuit și creșterea constantă a nivelului mării cu o abordare plină de umor. În mod similar, FuneralPlay speculează un viitor în care utilizatorii pot alege între a-și șterge amprenta electronică după moarte sau a o încărca în raiul virtual, publicat pe blockchain.

 

Austrian Panorama evidențiază lucrările de animație recente ale artiștilor locali. Cave Painting, Not Really Now Not Anymore și The Great Tree Piece oferă o privire meditativ-poetică asupra unor lumi mai mult decât umane, în care organicul și digitalul sunt inseparabil împletite. Natura nu este nici pură, nici nu stă ca un întreg de înțeles în fața privirii noastre. Este destul de fragmentat și plin dens cu detalii infinitezimale care depășesc percepția umană. Animația devine un instrument de punere în scenă a diferitelor calibrări perceptuale, zoom între diferite proximități depășind privirea umană și redefinirea noțiunilor de fizicitate și abstractizare, naturale și sintetice. Internet Gaga și Shroomsday completează selecția cu o abordare plină de umor și ironică a timpurilor noastre contemporane.

 

Prin participarea la proiecții, participanții își oferă acordul privind utilizarea imaginilor fotografice și a înregistrărilor audio și video în scopul promovării activităților festivalului.

__________________________ 

𝙊𝙧𝙜𝙖𝙣𝙞𝙯𝙖𝙩𝙤𝙧𝙞: Asociația Industrii Creative, Showberry

𝙋𝙖𝙧𝙩𝙚𝙣𝙚𝙧 𝙘𝙪𝙡𝙩𝙪𝙧𝙖𝙡: Forumul Cultural Austriac

𝙋𝙖𝙧𝙩𝙚𝙣𝙚𝙧 𝙙𝙚 𝙤𝙨𝙥𝙞𝙩𝙖𝙡𝙞𝙩𝙖𝙩𝙚: Acaju Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder