
Cvartetul VOCES: Scene, culise și povești
- 25 februarie 2025, ora 16:00
- Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu" Iaşi. - aulă
- Acces gratuit
Dialogul „Cvartetul VOCES: Scene, culise și povești” ce va avea loc la Biblioteca Centrală Universitară Mihai Eminescu Iași, pe 25 februarie de la ora 16:00, va aduce în prim plan cele cinci decenii de excelență artistică și umană, reunind vocile celor care au scris istoria celei mai longevive formații camerale românești.
Moderat de muzicologul Cătălin Sava, dialogul va stârni amintiri autentice cu doi dintre fondatorii VOCES – Bujor Prelipcean și Dan Prelipcean.
Invitată specială va fi Cristina Uruc – Director Festivalul George Enescu și Dragoș Andrei Cantea – Director Artistic Classix Festival.
Împreună, vor dezvălui povești inedite din culisele concertelor, întâlnirile cu mari personalități, provocările ascunse în spatele a peste zeci de discuri înregistrate și momentele care au definit pașii următori în cariera muzicală internațională.
__________________________
Intrarea la eveniment este liberă, iar discuția se va desfășura în limba română.
Prin participarea la eveniment, participanții își oferă acordul privind utilizarea imaginilor fotografice și a înregistrărilor audio și video în scopul promovării activităților festivalului.
__________________________
Evenimentele Classix in Focus aduc în prim-plan teme relevante din lumea artistică și culturală, explorând atât subiecte direct legate de muzica clasică, cât și aspecte conexe care modelează industria creativă și influențează publicul contemporan. Cu un format dinamic și accesibil, seria creează un spațiu de dialog deschis, unde artiștii, managerii culturali și profesioniști din diverse domenii își împărtășesc perspectivele asupra schimbărilor și provocărilor din peisajul cultural actual. Fiecare ediție propune unghiuri noi de abordare și oportunități de conectare, fiind o componentă esențială a 𝐂𝐥𝐚𝐬𝐬𝐢𝐱.
Până în prezent, această inițiativă a găzduit 17 paneluri, completate de prelegeri, expoziții, flashmob-uri, proiecții de filme și alte experiențe interactive, consolidându-și rolul de hub creativ pentru idei și colaborări.
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.