Despre Festival

Classix Festival este un festival internațional, independent, desfășurat la Iași, ce redefinește experiența de concert, prin intermediul interdisciplinarității și o adaptează la publicul contemporan. Încurajează dialogul, repoziționează muzica clasică din lumea elitelor și o aduce mai aproape de curioși, pasionați și exploratori, cu ajutorului noilor tehnologii și a artelor de tip new media.

Scopul festivalului este stimularea unei noi generații care să își lărgească interesele intelectuale, precum și revitalizarea culturală a orașului.

Temele ilustrate includ atât tradiții naționale cât și europene, determinând promovarea diversității culturale și a patrimoniului autohton la nivel internațional.

Repertoriul concertelor e bine de cunoscut și bun de descoperit: programul festivalului își propune să familiarizeze publicul său cu opus-uri, compoziții și artiști care nu se bucură de lumina reflectoarelor în programul filarmonicilor din țară.

Particularitatea și unicitatea evenimentelor constau în deschiderea artelor către publicul larg, printr-o abordare modernă, de unde și sloganul, a contemporary classic affair.

Cu debutul în februarie 2020 și în ciuda contextului pandemic, festivalul a crescut de la an la an, iar în cele 5 ediții desfășurate până acum, Classix a strâns peste 250 de artiști naționali și internaționali, în 37 de concerte în locații emblematice ale Iaașului și un public peste 20.000 de spectatori în săli și 250.000 în mediul online.

Alături de sfera concertistică, festivalul s-a distins și prin numeroase proiecte și activități conexe, redat de seria de evenimente Classix in Focus, ce a cuprins 17 panel-uri din zona academică, culturală și antreprenorială, 3 prelegeri, 3 vernisaje, 5 expoziții, 2 flashmob-uri, 3 showcase-uri, o lansare de carte, 9 proiecții de film, 1 maraton de scurtmetraje, 4 tururi ghidate, un workshop muzical.

Totodată, festivalul a dezvoltat și fondul Classix in art – un program de masterclass-uri în muzică și burse de creație oferite în domeniul muzicii, artelor vizuale, artelor spectacolului și a intervențiilor culturale ce susțin tinerii artiști români și străini cu cariere promițătoare.

Classix in art a oferit 15 burse la nivel național în cuantumul a 15.000 euro și și 149 de sesiuni de masterclass.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder