Donator la Centrul de Transfuzie Sanguină, Spectator la Classix Festival!

Iași, 19 ianuarie 2022 – Donatorilor le bate muzica în piept la Classix Festival 2023! Organizatorii Classix Festival lansează o nouă campanie de responsabilizare în ton cu tematica ediției din acest an, „Metamorfoza”, care încurajează comunitatea locală să doneze sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iași, devenind astfel din donatori și spectatori.

Luna ianuarie vine an de an cu o lipsă acută de donatori, iar stocurile sangvine de la centre în această perioadă predispusă accidentelor sunt la limita de subzistență. În dorința de a conștientiza, responsabiliza și mobiliza comunitatea ieșeană, organizatorii Classix Festival lansează campania „Donator spectator”, oferind cadou un bilet la concertul „Innuendo” din data de 1 martie 2023 fiecărui donator care trimite dovada vizitei la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iași efectuată pe parcursul perioadei de desfășurare a campaniei pe email la admin@classixfestival.ro

Campania se desfășoară în perioada 20 ianuarie – 30 ianuarie 2023, iar condițiile de eligibilitate pentru persoanele interesate să doneze sunt disponibile pe website-ul centrului de transfuzii. Contextul în care a luat naștere acest demers e conturat de statisticile la nivel european care plasează România la coada listei – mai puțin de 1,8% din populația eligibilă donează anual, iar lipsa constantă de sânge din spitale și din centrele de transfuzii e semnalată prin apeluri constante la adresa potențialilor donatori în nevoia pe cazuri punctuale.

În spiritul mobilizării comunității spre cauzele și demersurile cu care rezonează, organizatorii au lansat și apelul pentru voluntarii Classix. Aceștia se pot înscrie online până pe  4 februarie.

Cea de-a patra ediție a Classix Festival va avea loc în perioada 26 februarie – 4 martie 2023,  reunind peste 90 de personalități internaționale ale muzicii clasice din 18 țări la Iași în cadrul a 8 concerte, 63 de masterclass-uri și multe alte activități conexe. Concertele vor fi difuzate live pe pagina de Facebook a Classix Festival și a partenerilor, iar biletele și abonamentele la festival pot fi achiziționate online.

Organizatori: Asociația Industrii Creative, Showberry

Partener principal: Kaufland România

***

Asociația Industrii Creative este organizator al festivalurilor Rocanotherworld și Classix din Iași, având drept scop revitalizarea culturală a orașului, angrenarea comunităților creative și implicarea în viața civilă a societății prin acțiuni care promovează spiritul proactiv, contributiv și participativ.

Showberry, membru AROC (Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale), este un startup câștigător al programului Investește în oameni! Din 2015 dezvoltă proiecte culturale și creative, fiind unul dintre principalii promotori de concerte publice și evenimente tematice din regiunea de nord-est a României. Din 2016 este co-organizator al festivalului Rocanotherworld iar din 2020 a Classix Festival, alături de Asociația Industrii Creative.

Website: www.classixfestival.ro

Facebook: https://www.facebook.com/classixFestival/

Instagram: https://www.instagram.com/classixfestival/

Youtube: https://shorturl.at/louFW

***

Contact: media@classixfestival.ro

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder