Cvartetul Selini

Concert: Clasic sau Fantastic?

Provenind din Rusia, România și Grecia, cele patru muziciene s-au întâlnit la Viena, unde au format Cvartetul Selini în 2016. De atunci, mulțumită devotamentului pentru partitură, combinat cu sunetul puternic și aria largă de emoții transmise, ele au reușit să susțină concerte în numeroase state europene și sunt laureate cu premii prestigioase. 

Astfel, Selini Quartet este astăzi un ansamblu selectat să reprezinte muzica austriacă pe tot mapamondul sub egida programului NASOM – New Austrian Sound Of Music pentru stagiunile 2020-2022. 

Cele patru muziciene au fost invitate să susțină concerte în principalele săli de concerte din Viena, precum Musikverein, Konzerthaus, Schuberthaus, ORF RadioKulturhaus, Burgtheater sau Hofburg. Dintre aparițiile lor, amintim concerte la Steirisches Kammermusikfestival din Graz, la Aegina International Music Festival, Harmos Festival, sau Zilele Clarinetului din Praga, precum și în cadrul Festivalului Helgeland din Norvegia. 

Selini Quartet sunt laureate în 2018 cu premiul al II-lea la concursul de cvartete Szymanowski din Katowice, Polonia, și distinse câștigătoare ale Premiului Artis din cadrul Concursului ISA de la Viena. Cvartetul a fost numit ansamblu în rezidență a Festivalului Aix en Provence din Franța, 2019. De asemenea, au onorat invitații în numeroase proiecte importante precum ECMA (European Chamber Music Academy), Le Dimore del Quartetto, Musethica și Academia Quatuor Diotima. 

Sub îndrumarea lui Johannes Meissl (Artis Quartett), ansamblul a lucrat încă de la formarea sa la dezvoltarea celor mai profunde înțelegeri ale discursului melodic. Pe lângă asta, cele patru muziciene au fost avut șansa să lucreze în cadrul masterclass-urilor și academiilor camerale cu muzicieni precum: Hatto Beyerle (Alban Berg Quartett), Evgenia Epstein (Aviv Quartet), Peter Schumayer (Artis Quartett), Patrick Juedt, David Alberman (Arditti Quartet), Andras Keller (Keller Quartet) ș.a. 

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder