Cvartetul Soliștilor din Trondheim

Concert: Armonii Nordice

Pasiune și intensitate brută. Cu aceste caracteristici fundamentale, cvartetul de coarde al Soliștilor din Trondheim își sculptează propriul teritoriu muzical. 

Orchestra de cameră a fost fondată în 1988 cu scopul de a oferi celor mai buni tineri interpreți din Trondheim oportunitatea de a cânta împreună și de a dobândi experiență de concert. De atunci, ansamblul s-a stabilit drept unul dintre cele mai distincte din Norvegia, câștigându-și notorietate internațională pentru sunetul său distinct, deschis și clar, fiind descris de publicația britanică Classic FM drept „sunetul Trondheim”. 

Lucrul în echipă și curiozitatea muzicală sunt valori de bază ale ansamblului. Din august 2017, violonistul și pedagogul Geir Inge Lotsberg este directorul artistic și continuă să dezvolte virtuozitate și încrederea care permit muzicienilor formației să cânte așa cum își doresc, când își doresc, și să își asume riscuri. 

Muzicalitatea energică a ansamblului și bucuria interpretării muzicii sunt infecțioase. În 1999 orchestra a început o asociere roditoare cu violonista Anne-Sophie Mutter, ce a urmat să fie extinsă pe mai mulți ani, incluzând concerte, turnee și înregistrări. Această colaborare a contribuit enorm la creșterea reputației orchestrei la nivel internațional, conducând ansamblul spre numeroase angajamente, astfel încât ansamblul a susținut concerte nu doar în sfera muzicii clasice, cât și în jazz, muzică populară, rock și pop. 

Trondheim Solistene au fost incluși pe mai mult de 50 de albume. Înregistrările orchestrei pentru casa de discuri 2L au fost extrem de apreciate, câștigând nu doar trei Spellemannprisen (Premiile Muzicale Norvegiene), cât și 10 nominalizări Grammy. Cel mai bine vândut disc al ansamblului este reprezentat de Anotimpurile de Vivaldi cu Mutter ca solistă, lansat la Deutsche Grammophon, fiind cumpărat în cca. 700.000 de copii. 

Ansamblul reprezintă în același timp un vârf de lance în privința promovării patrimoniului muzical norvegian, incluzând în fiecare deplasare în afara Norvegiei cel puțin o lucrare cu caracter nordic, comisionând de-a lungul anului cca. 50 de lucrări special compuse pentru această formație.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder