Daniel Paicu

Concert: Concertul Evreiesc

Clarinetistul Daniel Paicu este lector universitar doctor la Universitatea Naţională de Arte „G. Enescu” Iaşi: a studiat clarinetul cu profesorul Doru Albu atât la Liceul de artă „C. Porumbescu” din Suceava cât şi la Universitatea Naţională de Arte „G. Enescu”. 

Tânărul clarinetist, deşi are doar 33 de ani, a acumulat o experienţă artistică bogată: a cântat ca solist pe scena Filamonicii „Moldova” din Iaşi, în catedrala „Votiv Kirche” din Viena unde a realizat şi o imprimare audio a concertului pentru clarinet şi orchestră de Ignaz Pleyel. A susţinut concerte camerale în Pescara, Chieti (Italia), Viena (Austria), Freiburg, Biberach, Tubingen(Germania) şi Nagoya (Japonia). 

A obţinut două premii la concursurile internaţionale „Rovere D”Oro” (premiul II) şi „Paolo Barrasso” (premiul I), iar în 2011 a obţinut Premiul Special la Concursul Internaţional de clarinet „Gh. Dima” din Cluj-Napoca pentru interpretarea lucrării „Invocationi pentru clarinet solo” compusă de Viorel Munteanu. Tânărul clarinetist este membru al cvartetului de clarinete „Orpheus”, cu care a susţinut recitaluri atât în ţară cât şi în străinătate: Freiburg, Biberach, Festivalul „Eurotreff” Schwabish Hall (Germania) şi Pescara (Italia). 

În anul 2006 a colaborat timp de o lună cu mini-orchestra San Marco susţinând concerte în sala Toyota din Nagoya (Japonia). De asemenea a înregistrat două Cd-uri cu muzică contemporană a compozitorilor ieşeni.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder