Sandra Lied-Haga

Concert: Concertul Romantic

Sandra Lied-Haga a început studiul violoncelului la vârsta de 3 ani, devenind cea mai tânără studentă din programul Institutului de Muzică Barratt Due din Oslo. Mai târziu, a fost admisă la prestigioasă Academie Razumovsky din Londra, studiind ulterior pentru șase ani cu reputatul violoncelist Truls Mørk. În prezent, este angrenată în programul de Master al Academiei Norvegiene de Muzică din Oslo la clasa profesorului Torleif Thedeen. 

Sandra a debutat la Wigmore Hall din Londra la vârsta de doar 12 ani. A fost invitată în numeroase festivaluri precum Festivalul de la Salzburg, Gstaad, Fjord Classics, festivalurile camerale de la Oslo și Valdres, precum și în cadrul Academiei Festivalului de la Verbier, în urma căreia a fost invitată să susțină și propriul ei recital în Festivalul de la Verbier la doar 17 ani. 

Printre premiile internaționale ale Sandrei, amintim de Premiul I și Premiul de Virtuozitate la Tallinn Young Musician Competition, Premiul I și Marele Premiu la Heran International Cello Competition în Cehia și Premiul I la Concursul din Padova. Pe lângă acestea, a mai fost laureată cu premiile Bärenreiter și EMCY. 

Sandra susține în mod constant concerte camerale alături de Anne-Sophie Mutter și ansamblul Mutter Virtuosi. În 2019 a realizat albumul său de debut, înregistrând Concertul pentru Violoncel de Dvorak și Variațiunile Rococo de Ceaikovski pentru Simax Classics. 

Printre numele importante cu care a avut șansa să colaboreze în muzica de cameră, amintim pe Truls Mørk, Yo-Yo Ma, Leif Ove Andsnes, Paul Lewis, Piers Lane, Kathryn Stott, Lars Anders Tomter sau Christian Ihle Hadland. 

Sandra cântă în prezent pe un violoncel Joannes Florenus GUidantus din 1730, Bologna, sub tutela Fundației Dextra Musica.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder