Valeria Lapșin

Concert: Visul American la Două Piane

Originară din Republica Moldova, Valeria Lapșin a absolvit studiile de licență ale conservatorului din Iași la clasa lector univ. dr. Ioana Stănescu, sub îndrumarea căreia se află și astăzi, în cadrul cursurilor de masterat ale aceleiași instituții. Pe parcursul anilor de studii a obținut mai multe premii și distincții, printre care amintim debutul concertant în deschiderea stagiunii Ateneului Național din Iaşi din 2017, interpretând Concertul nr. 23 pentru pian și orchestră în la major K. 488 de Mozart. 

Activitatea scenică însumează recitaluri solo și camerale țări precum România, Republica Moldova, Germania, Norvegia, Finlanda, Italia și Belgia. 

În 2017 studiază temporar la conservatorul din Cagliari, iar mai apoi devine bursieră a programului SoNoRo Interferențe pentru anii 2018 și 2019, susținând concerte cu muzicieni precum Diana Ketler, Răzvan Popovici, Octavian Lup și Janis Maleckis. 

De asemenea, Valeria este singura pianistă română invitată pianist colaborator la secția de violoncel a Concursului Internațional „George Enescu” din 2018, iar în 2019 este selectată ca beneficiar al programului „Tinere Talente” desfășurat sub egida Fundației Principesa Margareta a României. 

În prezent, Valeria studiază la Freiburg, unde este bursieră la Hochschule für Musik la clasa profesorului Tilman Krämer.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder