Victor Lim

Concert: Concertul Romantic

Pianistul sud-coreean Victor Lim a concertat în stagiunile a unor prestigioase instituții britanice precum Wigmore Hall, Bridgewater Hall, Colston Hall sau St. Martin-in-the-Fields. Recitalurile sale au fost difuzate pe frecvențele BBC Radio 3. În 2012, Victor a fost finalist în competiția BBC Young Musician of the Year. 

Premii recent obținute includ Premiul al II-lea la Concursul Inter-Universitar Beethoven și premiul întâi la concursurile Schubert și Beethoven desfășurate la Colegiul Regal de Nord din Manchester. 

Victor a început studiul pianului la vârsta de șase ani, absolvind pe rând Wells Cathedral School la clasele lui John Byrne și Richard Ormrod, iar mai apoi Colegiul Regal de Nord din Manchester la clasele Graham Scott, Jeremy Young și Murray McLachlan, unde a obținut și prestigioasa bursă ABRSM. 

De asemenea, a obținut și diploma profesională în acompaniament de la Academia Regală de Muzică din Londra la clasa Michael Dussek, fiind laureat și cu Premiul Christian Carpenter pentru cel mai bun recital de absolvență. Din 2018, Victor studiază la Academia Norvegiană de Muzică din Oslo la clasa lui Kathryn Stott, fiind înrolat în programul de Artist Diploma. 

La nivel de muzică de cameră, Victor este un membru fondator al trio-ului cu pian Louko, alături de care a câștigat premiile Hirsch, Nossek și Christopher Rowland în cadrul conservatorului din Manchester. În anul 2015, trio-ul a obținut premiul întâi în cadrul Concursului European de Muzică de Cameră din Londra, oferit de Societatea Pianistică Beethoven. 

Victor este bursier Leverhulme al Fundației Pro Corda, cea mai mare organizație educațională de muzică de cameră din Regatul Unit, fiind de asemenea și coordonator al cursului de muzică de cameră de la Școala de Vară de la Millfield.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder