Alexander Krichel

Concert: Classix In Perpetuum

Pianistul și câștigătorul premiului ECHO Klassik, Alexander Krichel este cunoscut pentru interpretările sale captivante ale celor mai exigente opus-uri ale repertoriului pianistic.

Născut la Hamburg în 1989, Alexander s-a aflat sub tutela a doi dintre cei mai mari pianiști ruși din zilele noastre. La Hanovra, a fost ultimul student al lui Vladimir Krainev înainte de a absolvi cu cea mai înaltă distincție de la Royal College of Music din Londra, unde a studiat cu Dmitri Alexeev.

Alexander Krichel a susținut concerte la Berlin Philharmonie și Konzerthaus, Hamburg Elbphilharmonie și Laeiszhalle, Munich Herkulessaal și Prinzregententheater, Cologne Philharmonie, Tonhalle Zurich, St. Martin in the Fields din Londra și la St. Petersburg Philharmonic . De asemenea, a fost invitat să cânte în New York, Cape Town, Tokyo, Kyoto, Caracas, Mexico City, Oslo, Varșovia, București și multe alte orașe.

Pe lângă aparițiile cu Orchestra Radio din Frankfurt, Bamberger Symphoniker, Filarmonica din Dresda, Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz și Filarmonica din Bremen, este, de asemenea, artist invitat la Tokyo Symphony Orchestra, Kyoto Symphony Orchestra, Festival Strings Lucerne, Polish Chamber Philharmonic Orchestra, St Petersburg Symphony Orchestra și altele. A cântat cu dirijori de renume precum Jonathan Nott, Michael Sanderling, Gabriel Feltz, Wojciech Rajski, Markus Poschner, Andrew Litton și Ruben Gazarian.

A inspirat publicul la numeroase festivaluri, printre care Festivalul de muzică Schleswig-Holstein, Beethovenfest Bonn, Schwetzinger Festspiele, Kissinger Sommer. 

Alexander Krichel nu este doar pianist concertist, ci este și cofondator și director artistic al festivalului premiat „Kultur Rockt“ și director artistic al seriei exclusive de muzică de cameră „Kammermusik am Hochrhein“. Din 2018 a fost, de asemenea, membru permanent al juriului Fanny Mendelssohn Förderpreis.

Departe de pian, Alexander Krichel este pasionat de matematică, științele naturii și limbile străine. Este implicat în proiecte care oferă copiilor și tinerilor acces la muzică clasică.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder