Dragoș Cantea

Concert: Classix Aeterna

Classix in Focus:

Nordic Cultural Entrepreneurship (moderator)

Nordic Cultural Entrepreneurship, (moderator)

Steinway & Sons: Entrepreneurship, Tradition, Innovation (moderator)

Născut și crescut la Iași (România), Dragoș Cantea și-a petrecut primii optsprezece ani de educație artistică sub îndrumarea Ioanei Stănescu – un parteneriat care a condus la premii internaționale și apariții cu orchestre de top din România.

După mutarea sa în Norvegia în 2016, a bifat apariții concertistice în săli importante precum Ateneul Român, Opera din Oslo, St. James’s Piccadilly și St. Martin-in-the-Fields din Londra, Vaasa Symphony, sau Oslo Konserthus. Susține concerte în Norvegia, Finlanda, Regatul Unit, România, Austria, Elveția și Italia. A colaborat cu o mare varietate de dirijori, precum Bogdan Chiroșcă, Radu Popa, David Marcian, Fergus MacAlpine, Ovidiu Bălan și a împărțit scena cu muzicieni de renume, precum Kathryn Stott sau Cristian Mandeal.

Anul 2018 a marcat primele sale experiențe ca director artistic, gestionând sărbătoarea culturală a Anului Centenarului României în Norvegia și spectacole de gală ale programului European Creative Futures.

În 2019 a lansat prima sa imprimare CD pentru Grappa / Simax și, începând cu 2020, deține titlul de doctor în muzică cu cele mai mari distincții, după o cercetare de 3 ani asupra creației pianistice a lui Leoš Janáček, coordonată de violoncelistul Cvartetului VOCES, maestrul Dan Prelipcean.

Dragoș este alumni al Academiei Norvegiene de Muzică din Oslo, la clasele de pian Kathryn Stott și Håvard Gimse, în timp ce concertează constant în Europa, atât ca solist, cât și ca muzician de cameră.

Începând din 2020, Dragoș Cantea este cofondator și director artistic al Festivalului Classix și se află în prezent la Oslo.

Angajamentele viitoare includ apariții internaționale cu Rahmaninov, Ravel, Beethoven, înregistrări cu lucrări de Janáček, prelegeri și vizite didactice în Finlanda și invitație ca membru al juriului la Concursul de Pian Quatre Music 2021 din Singapore.

În afara scenei, Dragoș se implică activ în proiecte de caritate, în special în domeniile sănătății și educației.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder