Filip Papa

Concert: Classix Aeterna

Violoncelistul Filip Papa este membru fondator al Cvartetului Ad Libitum, alcătuit astăzi din violoniștii Remus Azoiței, Șerban Mereuță și violistul Bogdan Bișoc. 

Născut la Timișoara și cu studii la Cluj și Iași (sub îndrumarea maestrului VOCES Dan Prelipcean), a obținut rezultate impresionante alături de Cvartetul Ad Libitum, precum Marele Premiu, Premiul Juriului Presei Internaționale și Premiul Mecenat Musical la Concursul de la Evian (Franța) din 1997 sau Premiul întâi la Concursul Max Reger de la Sondershausen (Germania).

A înregistrat pentru Naxos, Vielenhaut Records, Electrecord și Quartz Media Production, și a fost invitat în festivaluri precum Printemps des Arts de la Monte Carlo, Orlando Festival în Olanda, Bernsheim Festival în Germania, Festivalul de la Gstaad sau Festivalul George Enescu.

Susține o bogată activitate concertistică și ca solist concertist, colaborând cu muzicieni de anvergură precum Bujor Prelipcean, Dan Prelipcean (Cvartetul VOCES), sau Martin Lovett și Norbert Brainin (Cvartetul Amadeus).

În cariera de peste 35 de ani a reușit să susțină concerte în săli prestigioase din lume, de la Sala Cortot din Paris, la Konzerthaus Berlin, Concertgebouw Amsterdam sau WIgmore Hall din Londra.

Filip Papa este în prezent solist concertist al Filarmonicii de Stat din Iași și profesor asociat al Universității de Vest din Timișoara.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder