Kristina Vocetková

Concert: Tango vs. Jazz

Kristina este în prezent studentă postuniversitară la Academia de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta, Ungaria, la clasa prof. Onczay Csaba. Este câștigătoare a numeroase concursuri, precum Concursul Internațional Anton Rubinstein (Germania), Concursul Fundației Bohuslav Martinů (Republica Cehă), Concursul Internațional de Violoncel Liezen (Austria) sau Concursul Rudolf Matz (Croația).

În 2019, Kristina a fondat Trio Bohémo împreună cu violonistul Matouš Pěruška și pianistul Jan Vojtek. Împreună au fost laureați cu premiul II la prestigiosul concurs Gianni Bergamo din Lugano (Elveția). Din 2020, ei sunt membri ai Academiei Europene de Muzică de Cameră, studiind sub îndrumarea unor profesori precum Hatto Beyerle, Dirk Mommertz, Johannes Meissl, Avedis Kouyoumdjian sau Patrick Jüdt. Au cântat în săli de concert precum Nagyterem din Zeneakadémia (Budapesta) sau TivoliVredenburg (Utrecht).

În sezonul 2020/2021, trio-ul va susține recitalul de debut la Wigmore Hall și va concerta la festivaluri precum Gent Festival van Vlaanderen din Belgia, seria de concerte KlosterKonzerte St. Blasien din Germania sau Festivalul EuroArt din Praga. În același timp, Kristina face parte dintr-un ansamblu de duo unic cu acordeonistul Milan Řehák.

Alte angajamente solo pentru Kristina în sezonul viitor includ Filarmonica Brno și Orchestra de cameră Jaroslav Kocian.