Anna Lipiak

Concert: Primal Instinct

Classix in Focus: Micro-concert@Panel Feminism in Classical Music

Classix in Art: Masterclass pian

Anna Lipiak a susținut concerte în 15 țări, variind de la India, Indonezia, Vietnam, Nepal, la importante centre culturale în Europa, incluzând Norvegia, Franța, Germania, Italia etc.

În 2018 a absolvit Academia de Muzică din Bydgoszcz la clasele Katarzyna Popowa-Zydroń și Jerzy Sulikowski, iar ulterior a continuat să își dezvolte calitățile pianistice alături de Grzegorz Niemczuk.

Anna a reușit să fie laureată la 20 de concursuri internaționale, subliniind victoria de la concursul de la Padova 2016, Cracovia 2013, fiind și finalistă la Concursul Național Chopin de la Varșovia în 2013. În decembrie 2013 a debutat ca solistă cu Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră de Chopin alături de Orchestra Radio Polonă, dirijată de Marek Mos în Varșovia.

În 2017, Anna Lipiak devine beneficiara programului „Tânăra Polonie” sub patronajul Ministerului Culturii și al Patrimoniului Național. De asemenea, obține premiul Nobel pentru studenți pentru cel mai promițător student artist din Polonia și burse din partea Yamaha Music Vietnam (2008), Ministerul Științelor și Studiilor Superioare din Polonia (2012, 2013, 2015) și din partea Universității Sileziene pentru realizări excepționale în domeniul artistic (2012 – 2015).