Bjarne Magnus Jensen

Concerte: Elegy Of Hope, Fata Morgana, Animal Instinct

Classix in Art: Masterclass vioară

Bjarne Magnus Jensen este un violonist norvegian cu o experiență solidă ca solist, muzician de cameră și lider de orchestră.

Născut la Kristiansand în 1983, Bjarne Magnus a studiat vioară timp de doi ani în Elveția la Liceul de Muzică și Teatru din Berna și și-a continuat studiile la Academia Norvegiană de Muzică cu profesorul Detlef Hahn. De asemenea, a lucrat intens în SUA cu legendara violonistă Camilla Wicks.

Este un violonist versatil, care îmbrățișează multe stiluri diferite, cum ar fi jazzul și tangoul, și a realizat turnee în Asia, Africa, America de Sud și America de Nord, precum și în majoritatea țărilor europene.

A cântat în multe festivaluri diferite, cum ar fi Festivalul de Muzică de Cameră Risør, Festivalul Internațional Bergen, Festivalul de Muzică de Cameră de la Oslo, Festivalul Internațional de Muzică de la Kyoto și Festivalul Cervantino din Mexic. Jensen este, de asemenea, concertmaestru invitat în multe dintre orchestrele norvegiene și predă la Academia Norvegiană de Muzică din 2011.