Daniel Dascălu

Concert: Primal Instinct

Pianistul Daniel Dascălu desfășoară o intensă activitate concertistică în țară și străinătate: recitaluri pe scene din București, Iași, Brașov, Cluj, Constanța, Sibiu; concerte cu orchestra Filarmonicii Oltenia din Craiova, Mihail Jora din Bacău, Filarmonicii de Stat din Botoșani precum și la Ateneul Român, în cadrul tradiționalului Festival Chei al UNMB; recitaluri în Viena, Salzburg, München, Brescia, Split, Dresda. 

Pasionat de muzica de cameră, Daniel a cântat în ansambluri camerale la Ateneul Român, la Palatul Șuțu din București, la Iași în cadrul Classix Festival, precum și în Suedia – Aurora Music Festival  și Grecia – International Kalamata Music Days.

Daniel a obținut premii și distincții la concursuri naționale și internaționale: Vigo International Piano Competition 2021 (Honour Mention), Concursul Internațional “Suzana Szörenyi“ (premiul II – 2016 și III – 2017), Premiul special al Uniunii de Creație Interpretativă din România (2017), Premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (2013), Premiul Institutului Maghiar Balassi din București (2017). Este semifinalist la International piano & orchestra competition, Cantu, finală amânată în 2022.

Daniel este Magister der Kunste al MDW, clasa profesorului Martin Hughes. Este licențiat al UNMB, clasa prof. univ. dr. Dana Borșan, sub îndrumarea căreia, în 2021, Daniel a obținut titlul de Doctor în Muzică,  summa cum laude. 

Preocupat de măiestria interpretativă, Daniel a lucrat cu renumiți pianiști precum K.Hellwig, P. Donohoe, H.Sigfridsson, A.Frölich și Ștefan Mendl. 

Din octombrie 2021 este lector universitar titular al Universității Naționale de Muzică din București.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder