Dragoș Cantea

Concerte: Elegy Of Hope, Animal Instinct

Născut și crescut la Iași, Dragoș Cantea și-a petrecut primii optsprezece ani de educație artistică sub îndrumarea Ioanei Stănescu – un parteneriat desăvârșit cu premii internaționale și concerte cu orchestrele filarmonice de top din țară.

După mutarea sa la Oslo în 2016, a debutat în Norvegia, Finlanda, Elveția, Marea Britanie, Austria, colaborând cu o varietate de dirijori, precum Radu Popa, Fergus MacAlpine, David Marcian, Ovidiu Bălan, Ștefan Novak până la muzicieni de renume mondial precum Cristian Mandeal sau Kathryn Stott.

Anul 2018 a marcat primele sale experiențe ca Director Artistic, gestionând Anului Centenarului României în Norvegia. În 2019 a avut prima sa lansare pentru Grappa / Simax, iar apariții ca solist în Concerte pentru pian de Grieg și Mozart au fost difuzate de Televiziunea Națională (TVR) de mai multe ori.

Din 2020, deține titlul de doctor în muzică, după o cercetare asupra creației pentru pian a lui Leoš Janáček, supervizată de maestrul Cvartetului VOCES, Dan Prelipcean.

Dragoș a fost invitat să fie membru al juriului în cadrul Competiției QMYPC 2021 din Singapore. De asemenea, a predat masterclass-uri în timpul competiției și în Finlanda.

Dragoș este alumni al Academiei Norvegiene de Muzică la clasele Kathryn Stott și Håvard Gimse, iar din 2020 este co-fondatorul și directorul artistic al Classix Festival.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder