Grace Jee Eun Oh

Concert: Fantaisie d’une femme

Născută în Coreea de Sud, Grace Jee Eun Oh și-a dezvoltat drumul muzical în Regatul Unit, mai întâi ca parte a Școlii Catedralei Wells, apoi a trecut la studiile de licență la Academia Regală de Muzică din Londra, finalizându-și diploma de master la Guildhall School of Music and Drama.

Din 2018 locuiește în Scandinavia, după ce și-a șlefuit perfecționat studiile la prestigioasa Academie Norvegiană de Muzică din Oslo cu Håvard Gimse și Marianna Shirinyan.

Grace este beneficiară a unor burse semnificative, precum Mary Barnes și Leverhulme Trust din 2015 și a fost invitată să susțină recitaluri în locații prestigioase precum St. Martin-in-the-Fields, Milton Court și Barbican Center în Londra, și în festivaluri precum Bloomsbury Festival, Cheltenham Festival, Oslo Kammermusikkfestivalen, ș. a.

Promovându-și rădăcinile, Grace a fost primul artist coreean invitată la cea de-a 41-a ceremonie a ES Prințesa Benedikte a Danemarcei.

În această perioadă, Grace este implicată activ într-o cercetare artistică solo intitulată Borderless Ends of the East and the West. Stagiunea 2021/2022 vine cu apariții alături de violonistul Bjarne Magnus Jensen și debuturi solistice în Europa de Est cu al doilea concert pentru pian și orchestră al lui Șostakovici.

În prezent, Grace face parte din personalul academic al Școlii Internaționale de Pian din Oslo.