Håvard Gimse

Concert: Back to the future

Classix in Art: Masterclass pian

Håvard Gimse este unul dintre cei mai influenți artiști din regiunea nordică. Activitatea sa bogată a dus la primirea premiilor Diapason d’Or și Gramophone’s Editor’s Choice și la apariția a peste 15 înregistrări cu violonistul Henning Kraggerud sau violoncelistul Truls Mørk pentru case de discuri precum Naxos, Simax și Sony.

A studiat la Hochschule der Künste Berlin cu Hans Leygraf și mai târziu cu Jiri Hlinka în Norvegia.

Printre orchestrele mondiale cu care Håvard a apărut ca solist, regăsim City of Birmingham Symphony Orchestra, Royal Philharmonic și Royal Liverpool Philharmonic sau Japan Philharmonic, Filarmonica din Praga, Frankfurt Radio și Filarmonica Națională Belgiană.

Håvard a cântat pe multe dintre cele mai prestigioase scene din lume, inclusiv Wigmore Hall din Londra, Carnegie Hall din New York, Palais des Beaux Arts din Brussels, Concertgebouw din Amsterdam, Filarmonica din Sankt Petersburg, Sala Suk din Praga și Konzerthaus din Berlin.

Håvard face parte din Consiliul artistic al festivalului de muzică de cameră din Oslo și este profesor de pian la Academia Norvegiană de Muzică din Oslo. Interpretarea celui de-al doilea concert pentru pian de Rahmaninov cu Vasily Petrenko și Filarmonica din Oslo în 2021 a fost de departe cel mai vizionat videoclip cu Filarmonica din Oslo până în prezent.

Află primul când sunt puse în vânzare următoarele bilete / abonamente Classix:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Abonează-te la Newsletter

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder